Home - Community - Ondersteuning van lokale maatschappelijke projecten

Ondersteuning van lokale maatschappelijke projecten

K. Lyra-Lierse houdt op regelmatige basis fundraising acties ten voordele van goede doelen in Lier en de regio. Samen met het Pallieter Supporterscollectief werken we constant aan kleine initiatieven met een grote impact. Daarvoor werken we vaak samen met sociale projecten en vzw's uit de buurt. Een verschil maken in onze directe omgeving is daarbij prioriteit.

De verschillende projecten waaraan we meewerken behandelen meerdere maatschappelijke thema's, gaande van mentaal welzijn en hulpverlening tot educatie en het bestrijden van kansarmoede.

 

 

K. Lyra-Lierse organiseerde in 2019 een tombola waarvan de opbrengst naar Tejo vzw ging. Tijdens de thuiswedstrijd tegen KVK Wellen konden de supporters deelnemen aan de actie. De winnaars kregen een gratis verblijf aangeboden in een van de vakantiewoningen van Business Club partner Vosproperties. Er werd maar liefst 1.500 euro ingezameld met de wedstrijd.

Tejo vzw verleent gratis therapeutische hulp aan jongeren tussen de 10 en 20 jaar die het moeilijk hebben of zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden. Dat doen ze in heel Vlaanderen, waaronder ook in Lier.

Wil je graag meer weten over Tejo vzw? Kijk dan zeker eens op hun website.

 

 

K. Lyra-Lierse bracht voor het jaar 2020 een naaktkalender uit ten voordele van vzw De Lier. Onze spelers gingen toen letterlijk met de billen bloot. De opbrengst van de actie bedroeg maar liefst 1.000 euro.

Vzw De Lier ondersteunt mensen met een beperking in het ontwikkelen van een eigen, kwaliteitsvol leven. Door het aanbieden van verschillende woonvormen en ondersteuningsmogelijkheden werken ze een zorgaanbod uit op maat van de cliënt.

Meer info kan je vinden op de website van vzw De Lier.

 

 

De Stad Lier biedt al geruime tijd activiteiten voor jongeren aan onder de noemer “Lier voor Taal“. Daarmee worden allerlei vrijetijdsbestedingen (zoals dans, muziek, toneel, knutselen, uitstappen, kampen en voetbal) gebruikt om kinderen hun sociale vaardigheden in het Nederlands te verbeteren en aan te scherpen. En dit op een ongedwongen en speelse manier.

K. Lyra-Lierse organiseerde in de zomer van 2021, samen met de stad Lier, in het kader hiervan voor het eerst een voetbalkamp voor deze jongeren.

Meer info over “Lier voor Taal“ kan je ook op de website van de stad Lier terugvinden.