Nieuws | 2 augustus 2020

Naaktkalenders brengen 1000 euro op voor vzw De Lier

“Na een lange ongeslagen reeks, gingen we eindelijk eens met de billen bloot.”

Herinnert u zich die quote nog? Eind december gingen onze spelers van de A-kern gewillig uit de kleren voor een naaktkalender en dat voor het goede doel, de vzw De Lier. Een organisatie die personen met een verstandelijke beperking ondersteunt in het verder ontwikkelen van een eigen, kwaliteitsvol leven. Het resultaat mag er zijn, de actie leverde maar liefst 1.000 euro op!

Stien Soenen, directrice van vzw De Lier, is enorm verheugd over het succes van deze actie:
“Als directrice wil ik K. Lyra-Lierse hartelijk danken voor dit mooie initiatief. Een dergelijke actie is zeer welkom in tijden van besparingen.”

Over de vzw De Lier

In de jaren 70 namen ouders van een kind met beperking contact op met enkele professionelen om samen een woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking op te richten. Aangepast werk werd reeds voorzien door MIVAS, maar een aangepaste woonvorm was er in Lier nog niet. Met veel vrijwillig enthousiasme startte het eerste woonhuis met 4 bewoners in november 1981. Geleidelijk aan werden de vrijwilligers vervangen door professionele begeleiders en werd De Lier erkend en kwam ze in aanmerking voor subsidiëring.

In 2020 heeft vzw De Lier als vergunde zorgaanbieder ondertussen 3 groepshuizen in Lier, doet ze begeleiding in een woonproject dat eigendom is van de Lierse Huisvestingsmaatschappij en begeleidt ze verschillende cliënten aan huis die in Lier wonen. Toch is De Lier kleinschalig in de gehandicaptensector. De Lier richt zich op huiselijkheid  en heeft een sterke aandacht voor het individu. Zo wordt een zo groot mogelijke persoonlijk vrijheid voor de cliënt gegarandeerd.

Meer informatie over de vzw De Lier kan je terugvinden op www.deliervzw.be.