Uit de assen van K. Lierse S.K. (stamnummer 30, °1906) en K. Lyra TSV (stamnummer 52, °1909), de twee historische Lierse voetbalclubs met een rijke traditie van voetbal op het hoogste niveau, herrees in mei 2018 K. Lyra-Lierse als enige Lierse voetbalclub. Bij de opstart werden de missie & visie van onze club verankerd in een samenwerkingsakkoord tussen het Pallieter Supporterscollectief en de club.

Missie

K. Lyra-Lierse wil een gezond ambitieuze en gezellige voetbalclub zijn, die haar supporters nationaal voetbal van het hoogste niveau aanbiedt. Daarbij bouwt de club op een bloeiende en kwaliteitsvolle IP-jeugdwerking en een zeer sterke lokale maatschappelijke verankering.

Visie

K. Lyra-Lierse wil op basis van volgende 5 visiepunten invulling geven aan haar missie. Deze vormen de leidraad en toetsstenen bij alle structurele beslissingen binnen de club.

  1. K. Lyra-Lierse staat voor financiële gezondheid en wil een zelfbedruipende club zijn, onafhankelijk van individuen.
  2. K. Lyra-Lierse voert een stabiel & ambitieus sportief beleid met een langetermijnvisie, gebouwd op sterke (open) jeugdwerking met een performante strategie, om een maximaal aantal zelf opgeleide jeugdspelers te laten doorstromen naar het eerste elftal.
  3. K. Lyra-Lierse is een familieclub met veel fanbeleving, met respect voor de (dubbele) clubtraditie.
  4. K. Lyra-Lierse bouwt op een zeer sterke lokale verankering, zowel op sportief vlak als op extra-sportief vlak. De club zet in op de bouw van een sterk lokaal businessnetwerk en de stapsgewijze uitbouw van een brede community-werking (Homeless team, meisjesvoetbal, G-voetbal, straathoekwerking, …).
  5. K. Lyra-Lierse wil, als club met Lierse roots sinds begin 20e eeuw, zo snel mogelijk opnieuw in Lier voetballen met haar jeugdploegen en eerste elftal.