Home - FAQ

FAQ

Abonnement

Waar en wanneer krijg ik mijn abonnement?

Je hebt de keuze tussen het zelf afhalen van je abonnement of ontvangen per post. Kies je voor afhalen, dan krijg je in de aanloop naar het seizoensbegin een e-mail met de melding dat je abonnement klaarligt in onze fanshop in het stadion. Alle niet afgehaalde abonnementen zullen bij de eerste thuiswedstrijden van het seizoen ook nog ter afhaling beschikbaar zijn aan onze loketten. Wil je jouw abonnement liever thuis ontvangen? Dat kan, mits een meerkost van €5,45 onafhankelijk van het aantal abonnementen.

Kan ik meerdere abonnementen kopen?

Dat kan. Kies een abonnement en wijzig het aantal met de pijltjes.

Hoe bestel ik meerdere abonnementen naast elkaar?

Vermeld dit bij je bestelling in het vak ‘extra informatie’.

Zijn er voldoende zitplaatsen?

Het aantal zitplaatsen dat wordt voorbehouden voor abonnees is beperkt tot 210. Wees er dus snel bij.

Waar zijn de staan-en zitplaatsen?

Alle zitplaatsen bevinden zich op de hoofdtribune. De staanplaatsen omvatten de rest van het stadion.

Zijn de zitplaatsen genummerd?

Ja.

Zijn de plaatsen overdekt?

Alle zitplaatsen zijn overdekt. Er zijn daarnaast ook 2 overdekte staantribunes.

Heb ik een vaste plaats?

Op de zittribune wel, op de staanplaatsen kan je elke week je eigen plekje kiezen.

Is een eventuele eindronde inbegrepen in de prijs?

Nee, de eindrondematchen vallen onder het systeem van de gedeelde recette, waardoor abonnementshouders de wedstrijden niet gratis kunnen bijwonen.

Mag ik mijn abonnement doorgeven als ik een wedstrijd zelf niet kan komen?

Ja, geen probleem.

Zijn er plaatsen voor rolstoelgebruikers of mensen met een beperkte mobiliteit?

Indien je een beperkte mobiliteit hebt raden we je aan om dit zeker te vermelden in het vak ‘extra informatie’ bij je bestelling. Zo kunnen wij hiermee rekening houden bij het toewijzen van je plaats.

Als rolstoelgebruiker kun je onze wedstrijden gratis bijwonen. Ben je vergezeld van (max. 1) begeleider, dan krijgt die 50% korting op een staanplaats voor volwassenen.

Ik heb me bedacht. Kan ik mijn geld terugkrijgen of een andere plaats kiezen?

Je geld terugkrijgen kan niet, het wijzigen van je plaats is wel mogelijk.

Op welke dag en tijdstip vallen de thuiswedstrijden?

Onze thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond om 20u00. Enkel de laatste wedstrijd van elke periode (speeldagen 10 & 20) en de laatste 2 wedstrijden van het seizoen (speeldagen 29 & 30) moeten verplicht op zondagmiddag afgewerkt worden.

Mag ik met mijn abonnement gratis naar de jeugdwedstrijden gaan kijken?

Ja.

Mag ik als jeugdspeler gratis naar de thuiswedstrijden van het eerste elftal gaan kijken?

Ja.

Mag ik als ouder van een jeugdspeler gratis naar de thuiswedstrijden van het eerste elftal gaan kijken?

Elke jeugdspeler mag gratis één begeleider mee naar de thuiswedstrijden van ons eerste elftal nemen. Willen beide ouders van een jeugdspeler genieten van een gezellig familieavondje Lyra-Lierse? Dan hoeft er slechts één van beide ouders inkom te betalen. Deze gratis toegang is wel enkel geldig voor een plaatsje op onze staantribunes.

Kan ik mijn zitplaats van vorig seizoen verlengen?

Ja, dat kan perfect. Vermeld jouw zitje bij je bestelling in het vak ‘extra informatie’ en wij zorgen ervoor dat je volgend seizoen opnieuw op jouw vertrouwde zitje kan plaatsnemen.

Wanneer begint het nieuwe seizoen?

Het seizoen 2020-2021 start normaal gezien in het laatste weekend van augustus of het eerste weekend september. Dit is voorlopig echter een richtdatum. Door de coronacrisis is het mogelijk dat het begin van de competitie dit seizoen een latere startdatum zal kennen. Via onze website en sociale media brengen we hier zo spoedig mogelijk nieuws over van zodra de nieuwe kalender bekend is. Een latere startdatum heeft uiteraard geen enkele invloed op het aantal wedstrijd dat je van K. Lyra-Lierse kan bekijken.

Wat als er wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld worden?

Door de uitbraak van het coronavirus is er nog veel onduidelijkheid over het toelaten van toeschouwers bij sportwedstrijden van zodra de competitie zal aanvangen. Wedstrijden achter gesloten deuren worden beschouwd als overmacht en kunnen we helaas niet compenseren. We voorzien in dat geval echter wel een livestream, zodat je de wedstrijd gewoon thuis vanuit je zetel kan volgen.

Wat als er slechts een beperkt publiek toegelaten wordt?

Door de uitbraak van het coronavirus dient ook K. Lyra-Lierse zich te houden aan de op dat moment geldende richtlijnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Indien er slechts een beperkt aantal toeschouwers toegelaten zijn tijdens sportwedstrijden, geven we in dat geval voorrang aan onze abonnees en onze Business Club leden.

Bij wedstrijden voor een beperkt publiek geeft de aanschaf van een abonnement dus de grootste kans om Lyra-Lierse ook effectief in het stadion aan het werk te zien.

Mag ik met mijn abonnement gratis naar de wedstrijden van de dames gaan kijken?

Ja, met jouw abonnement voor het eerste elftal (heren) krijg je ook gratis toegang op de wedstrijden van onze dames.

Naast een abonnement voor onze heren, bieden we ook een voordeliger abonnement aan als je graag enkel naar onze dames gaat kijken. Let op: met het damesabonnement krijg je geen toegang tot de wedstrijden van onze heren.

Over K. Lyra-Lierse

Waarom K. Lyra-Lierse?

Na het faillissement van K. Lierse S.K., verdient het erfgoed van deze traditieclub waardig verder te leven. Hiervoor reikte traditieclub K Lyra TSV (stamnummer 52) de supporters van het teloorgegane stamnummer 30 een warme uitgestoken hand. Het plan dat we samen uittekenden voor K. Lyra-Lierse zet het voetbal, de jeugdwerking, de community én de supporters op unieke wijze centraal. Dit alles gecombineerd met een gezond financieel beleid om fouten uit het verleden te vermijden.

Stadion & bereikbaarheid

Waar is het stadion?

Adres: Sportcentrum Doelvelden / A Terrein, Welvaartstraat 101, 2590 Berlaar

Met Berlaar hebben we een speellocatie op een steenworp afstand van Lier, met voldoende parking en makkelijk bereikbaar met de trein (op amper 5 minuten wandelen van het station).

De totaalcapaciteit in Berlaar is echter beperkt in aantal zit- en staanplaatsen. Om een zit- of staanplaats te garanderen voor het seizoen 2020-2021 voor jou en jouw vrienden of familieleden, raden we je aan zo snel mogelijk je abonnement te kopen.

Waar kan ik parkeren en hoeveel kost mij dat?

Aan het complex Doelvelden is een uitgebreide gratis parking. Ook is er voldoende parkeergelegenheid in de omliggende straten.

Is er fietsparking?

Ja, weliswaar met een beperkte capaciteit. Het complex is echter groot genoeg om je fiets te parkeren.

Geraak ik aan het stadion met het openbare vervoer?

De trein stopt op 500m van het stadion in station Berlaar, dat je op exact 6 minuten bereikt vanuit Lier Station. Elk uur is er een trein. En ook met de bus kan je het stadion bereiken.