In 2018 lanceerde K. Lyra-Lierse haar nieuwe logo. Met oog voor zowel de tradities van K. Lyra TSV (52) als K. Lierse S.K. (30) én een sterke link naar onze stad.

Vormgeving

Beide clubs hadden in het verleden een logo dat vroeggotisch schildvormig was. De keuze om deze traditie verder te zetten en de vorm te behouden, was dan ook voor de hand liggend. Het schild is geschuind diagonaal ingevuld om plaats te bieden voor elementen van zowel Lyra als Lierse. Linksboven bevinden zich 3 halve rood-witte chevrons die verwijzen naar de oorspronkelijke clubkleuren van K. Lyra TSV en afgeleid zijn van de chevrons die men terugvindt op het wapenschild van de stad Lier. Rechtsonder werd als verwijzing naar K. Lierse S.K. dan weer gekozen voor verticale geel-zwarte strepen, wat een referentie is aan de traditionele shirts van Lierse.

De minimalistisch gestileerde kroon verwijst enerzijds naar oude logo’s van beide clubs. Anderzijds is de kroon vijfpuntig afgewerkt, wat verwijst naar het wapenschild van de stad Lier en de vijf Lierse stadspoorten.

Bekijk in het onderstaande filmpje hoe ons logo tot stand kwam.