Younited Lyra-Lierse is een project dat mensen uit een kwetsbare omgeving weer aansluiting laat vinden bij de samenleving door middel van voetbal. K. Lyra-Lierse & de Straathoekwerking van de Stad Lier sloegen hiervoor in 2020 de handen in elkaar.

Onze club gelooft zeer sterk dat voetbal mensen kan samenbrengen en in dit geval ook kan ondersteunen. De betrokken stadsdiensten van Lier kozen dan ook voor K. Lyra-Lierse als partner, aangezien we als club enorm veel aandacht besteden aan het sociale luik in onze stad.

Het project helpt mensen uit een sociaal kwetsbare situatie vooruit. Dit kan o.a. door hun zelfvertrouwen terug op te bouwen en de mensen met elkaar in contact te laten komen. Daarnaast biedt Younited ondersteuning op professioneel vlak, bijvoorbeeld door te helpen bij de zoektocht naar werk. Door te voetballen krijgen de spelers van Younited dus de begeleiding en kansen om de draad in hun leven terug op te pikken.

K. Lyra-Lierse is trots om één van de 25 clubs in België te zijn met een Younited-team in haar rangen. Het project Younited Lyra-Lierse is dan ook een belangrijk onderdeel in de ondersteuning van de directe maatschappelijke omgeving waarin Lyra-Lierse geworteld zit.

Meer info kan je vinden op de facebookpagina van Younited Lyra-Lierse en de website van Younited Belgium.

Sportieve begeleiding

Younited Lyra-Lierse zal op sportief vlak begeleid worden door Tony De Bruyn. Hij heeft zelf de kracht van Younited kunnen ondervinden toen hij in een moeilijke periode in zijn leven zat. Hierdoor kon Tony terug rust en stabiliteit vinden. In zijn vrije tijd zet hij zich, als voortrekker van Younited Lyra-Lierse, mee in voor de toekomst van het project.

Straathoekwerk Lier

De straathoekwerkers van Lier zetten zich dagelijks in voor mensen die het moeilijk hebben of zich in een sociaal kwetsbare situatie bevinden. Wie problemen heeft en geen hulp kan krijgen bij vrienden of familie, kan gratis terecht bij de straathoekwerking van Lier. Je kan er je hart luchten, ze geven je advies en zoeken mee naar oplossingen voor je problemen. Meer info vind je op hun website.

K. Lyra-Lierse & Sany Group

K. Lyra-Lierse zorgt als partner van de betrokken stadsdiensten in Lier voor de sportieve omkadering bij het project Younited. Concreet zorgen we voor de nodige financiële, logistieke & organisatorische ondersteuning, mede mogelijk gemaakt door onze community partner Sany Group, maar ook voor het nodige materiaal zoals bijvoorbeeld de kledij.