Nieuws | 14 december 2023

Voorbeschouwing Wezel Sport – K. Lyra-Lierse

Wezel Sport – K. Lyra-Lierse is vrijdagavond om 20u30 de opener van speeldag 17. Meteen de laatste speeldag van de heenronde, alsook de slotwedstrijd van het kalenderjaar 2023 voor onze Pallieters.

De verplaatsing diep in de Kempen is allerminst van de poes. Nieuwkomer Wezel Sport parkeerde zich netjes in de middenmoot, op plaats 9, met 21 punten uit 16 wedstrijden. En met Nederlander Mart van de Gevel heeft de ploeg uit de Molse deelgemeente de topschutter van de reeks in de rangen lopen. Het parcours van de blauw-roden is opmerkelijk, want in 4 seizoenen wisten op te klimmen van 2e Provinciale tot 2e Afdeling. Bij alle drie de promoties deden ze dat in stijl: met een titel.

Dit seizoen mat Wezel zich vooral de titel van Giant Killer aan. Onder andere voormalige koplopers Jong KV Mechelen en Belisia gingen in de schaduw van de Nyrstarfabriek voor de bijl. Vorige week uit bij Sporting Hasselt kon dat kunstje echter niet overgedaan worden.

Bij Lyra-Lierse ligt de focus op het vasthouden van het goede gevoel van de voorbije twee weken. Met een 4 op 6 afzakken naar Wezel, na confrontaties met Rupel Boom en Belisia, is hoopgevend voor het vervolg van het seizoen. Ook is deze partij meteen de vuurdoop voor onze nieuwbakken hoofdcoach Tom Proost. Hij was een aandachtige toeschouwer vorige zondag in Bilzen en stond dinsdag voor het eerst met de groep op het trainingsveld.

Opnieuw voluit strijden voor de drie punten en mits winst komt Lyra-Lierse zelfs naast Wezel Sport te staan. In dat geval zou iedereen met een Liers minnend voetbalhart een fijn eindejaar tegemoet gaan. En is er met nog een volledige terugronde na nieuwjaar nog veel mogelijk!

Info voor supporters van Lyra-Lierse

Supporters van onze club kunnen ter plaatse hun ticket aankopen. Volwassenen betalen 12 euro, -16-jarigen krijgen gratis toegang.

Je kan zowel met eigen vervoer, als met de bus van SC Lier Gere Bij naar Wezel afzakken.

De bus vertrekt vanuit café De Welkom in Heultje om 18u10, parking Fabiola in Heist-op-den-Berg om 18u25 en Bar ‘t Kafaat in Lier om 18u50. Inschrijven kan via Jeroen Van den Eynde (0474 36 47 80).

Teamnieuws

Meteen puzzelwerk op de plank T1 Tom Proost. Hij moet met Seppe Kil en Mathias Schils twee sterkhouders missen wegens schorsing. Beide spelers liepen tegen een 3e gele kaart afgelopen zondag in Bilzen. Ook Koen Weuts ondervond hinder na de wedstrijd in Bilzen en trainde dinsdag niet mee.

Mathias Nys, Jason Van Achteren en Joppe Smits trainden dinsdag voluit met de groep mee. Zij kregen voorlopig nog geen groen licht van de medische staf voor een selectie.

Elio Balbi was opnieuw present op het trainingsveld, nadat hij de partij tegen Belisia aan zich voorbij moest laten gaan.

Licht aan het einde van de tunnel voor de meeste geblesseerde spelers dus. Enkel Youssef Boulaouali is nog langdurig buiten strijd is. Hij revalideert nog verder van zijn knie-operatie eerder dit jaar.

Stats