Nieuws | 10 december 2023

Tom Proost is de nieuwe T1 van Lyra-Lierse

Onze club heeft vandaag de zoektocht naar een nieuwe T1 afgerond. Tom Proost zal voortaan de sportieve leiding over ons eerste elftal heren nemen. Aanstaande dinsdag staat hij voor het eerst met de spelersgroep op het trainingsveld in Vremde.

De 35-jarige Turnhoutenaar beschikt over een UEFA A-diploma en komt over van Hoogstraten VV, waar hij tot op heden assistent was van Frank Belmans. Bij het grote publiek zal Tom vooral gekend zijn voor zijn spelerscarrière. Zo speelde hij het grootste gedeelte van zijn carrière bij Turnhout (2006-2012 en 2016-2023), waaronder ook een jaar in 2e klasse en meerdere seizoenen als captain. Daarnaast kwam hij nog 4 seizoenen uit voor KSV Temse (2012-2016) in 3e klasse. Eind vorig seizoen besloot hij door een aanhoudende blessure zijn carrière te beëindigen en te kiezen voor een toekomst naast de lijn, te beginnen als T3 bij 1e Nationaler Hoogstraten. Zondagnamiddag was hij ook al aanwezig in de tribune in Bilzen, waar onze Pallieters zich sterk naar een 1-1 knokten tegen titelkandidaat Belisia.


Tom Proost, hier links als captain van KFC Turnhout in de wedstrijd tegen Lyra-Lierse in 2019.

Frank Coenen, sportief manager van Lyra-Lierse: “Na de bekendmaking van de vacature voor onze T1-positie, kregen we zeer veel spontane sollicitaties. Er werden de voorbije weken door Eric Van Meir en mezelf dan ook voldoende gesprekken gevoerd om een juist profiel te kiezen. Ook met interim-coach Paul Vets werd gepraat, maar hij verkoos enkel actief te blijven als T2. Met Tom stellen we het vertrouwen in een jonge coach, maar ook in iemand met veel leiderschapscapaciteiten en de kwaliteit om een sterke groep te smeden. Zijn jarenlange ervaring als speler en als captain op dit niveau moeten een pluspunt zijn om onze groep naar een goed resultaat te leiden.”

We wensen Tom van harte welkom binnen onze club en wensen hem alle succes toe in zijn functie als T1!