Nieuws | 3 mei 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Wezel Sport

Speeldag 34, oftewel de laatste van het reguliere seizoen 2023-2024. Onze Koninklijke Lyra-Lierse ontvangt zondagmiddag thuis Wezel Sport. Het ideale moment om onze Pallieters uit te zwaaien richting de eindrondewedstrijd van zondag 12 mei. Maar dus eerst de competitie in schoonheid afsluiten!

De bezoekers uit Wezel hebben er een wisselvallig eerste seizoen in 2e Afdeling opzitten. Bij de winterstop parkeerde de promovendus zich halverwege de tabel en verwierf het de bijnaam van ‘Giant Killers‘ door o.a. periodekampioen Jong KV Mechelen een halt toe te roepen. Ook kersvers kampioen Belisia moest er in de Molse deelgemeente met zware 3-0-cijfers aan geloven. En we zijn uiteraard de 4-1 uit de heenmatch tegen onze Pallieters nog niet vergeten. De gemeenschappelijk deler van de Wezelse successen dit seizoen: het speelde zich allemaal af in eigen huis. 10 thuisoverwinningen en slechts 2 op verplaatsing. Meteen ook de reden waarom Wezel amper 14e gerangschikt staat, nadat het ook nog eens een terugronde in vrije val kende.

Te zware cijfers in de heenwedstrijd, tevens het debuut van Tom Proost als T1, waarin Lyra-Lierse net iets te veel sterkhouders moest missen. Maar onze jongens wisten ook pas na de rust echt de motor aan te zetten en van enige meeval was er geen sprake. Wezel is dus de laatste ploeg waar we in onze ijzersterke terugronde iets tegen recht willen zetten. Bij winst eindigen we op een zeer knappe 3e plaats. Bij een gelijkspel of winst is er geen enkele ploeg uit de reeks die tegen onze Pallieters 6 op 6 kon pakken dit seizoen!

Ook kijken we vol verwachting naar de ontknoping van de topschuttersstand. Onze eigen Jordy Peffer staat met 25 treffers op kop, gevolgd door Mart van de Gevel, de Nederlandse spits van Wezel Sport met 24 stuks. Een rechtstreeks duel op de slotspeeldag dus in het Luc De Rijckstadion. Ook de zon belooft er eindelijk nog eens door te komen. Genoeg ingrediënten dus voor opnieuw een heerlijke voetbalnamiddag, in aanloop naar die eindronde waarvoor (eerlijk is eerlijk) nu iedereen al op hete kolen zit!

Abonnementen 2024-2025 nu al online te koop met vroegboekkorting

Via onze clubapp kan je nu al jouw abonnement aankopen voor volgend seizoen. Daarbij lanceert onze club ook een vroegboekactie, met het oog op de eindronde en eventuele promotie. Koop jouw abonnement voor we promoveren en ga in 1e Nationale een heel seizoen naar alle thuiswedstrijd voor dezelfde prijs als dit seizoen in 2e!

Teamnieuws

Gianni Vets verzamelde zijn negende gele kaart van het seizoen in Houtvenne. Hij is dus opnieuw geschorst voor de partij tegen Wezel Sport. Jason Van Achteren trainde opnieuw mee en kan opnieuw geselecteerd worden.

Youssef Boulaouali, Koen Weuts, Mathias Nys, Elio Balbi en Jarne Janssen zijn de langdurig geblesseerden.

Stats