Nieuws | 10 mei 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Rupel Boom FC

Vier wedstrijden in de eindronde voor promotie dit weekend. De vier clubs die hun eindrondewedstrijd winnen, kunnen stijgen naar 1e Nationale. Zo liggen de kaarten op dit moment. K. Lyra-Lierse – Rupel Boom FC is één van die duels. Een streekduel met de hoogst mogelijke inzet: volgend jaar kunnen aantreden op het allerhoogste niveau van het Belgische amateurvoetbal. De bal rolt in het Luc De Rijckstadion nu zondag om 15u00.

Op sportief vlak is de loting tegen Rupel Boom misschien wel de lastigste opdracht van allemaal. De Boomkes zetten een knappe eindspurt richting eindrondeticket neer en zijn 7 wedstrijden op een rij ongeslagen. Daarvan werden er overigens 6 winnend afgesloten door de Rupelploeg. Om maar te zeggen dat de onderlinge resultaten met onze Pallieters in competitie misschien niet de beste indicatoren voor uw pronostiek zijn. Wel moest men in Boom wachten op de laatste speeldag om zich van deelname aan de nacompetitie te verzekeren.

Nochtans konden onze jongens dit seizoen al twee keer op straffe wijze afrekenen met de Steenbakkers. 3-0 werd het begin december in Berlaar. Twee maanden later stond er 2-5 in het Boomse park op het scorebord. Twee keer toonden de mannen van interim-coach Paul Vets en huidig T1 Tom Proost zich op hun uiterste best tegen de blauw-wit-zwarten. Dat nummer nog één keer opvoeren kan deze keer resulteren in een historische promotie in de (nog jonge) geschiedenis van onze prachtige Koninklijke Lyra-Lierse.

Een spektakelrijke apotheose van een heus rollercoasterseizoen kondigt zich dus aan. Dit wordt pure reclame voor het voetbal in de Belgische lower leagues. Geen kat die daaraan twijfelt!

Ticketinfo

Supporters van Lyra-Lierse kunnen online nog steeds hun tickets aankopen via onze clubapp. Er wordt een grote opkomst verwacht, dus raden we aan om op voorhand online jouw ticket aan te schaffen en op tijd naar het stadion te komen. Op wedstrijddag kan je ook nog steeds een ticket kopen aan onze loketten, vanaf 2 uur voor de aftrap.

Supporters van Rupel Boom konden tot woensdagavond een ticket online in voorverkoop aanschaffen. Dat is heden niet meer mogelijk. Er zijn ter plaatse aan de bezoekersingang (via de Lijsterstraat) nog voldoende tickets voor bezoekende supporters beschikbaar. Supporters uit Boom wordt ook gevraagd om te parkeren in de stationsomgeving van Berlaar. Van daar is het slechts een kleine 500m wandelen tot aan de ingang van het bezoekersvak.

Open training in het Luc De Rijckstadion op zaterdag om 10u00

Onze Pallieters nog een laatste keer aanmoedigen voor deze cruciale wedstrijd? Op zaterdag om 10u00 zijn al onze supporters welkom op de open training die doorgaat in het Luc De Rijckstadion in Berlaar.

Abonnementen 2024-2025 nu al online te koop met vroegboekkorting

Via onze clubapp kan je nu al jouw abonnement aankopen voor volgend seizoen. Daarbij lanceert onze club ook een vroegboekactie, met het oog op de eventuele promotie. Koop jouw abonnement voor we promoveren en ga in 1e Nationale een heel seizoen naar alle thuiswedstrijden voor dezelfde prijs als dit seizoen in 2e!

Teamnieuws

Bij aanvang van deze eindronde vallen alle gele kaarten uit de competitie weg. Er zijn dus geen geschorsten te noteren. Gianni Vets, vorige week nog geschorst tegen Wezel Sport, is opnieuw inzetbaar.

Youssef Boulaouali, Koen Weuts, Mathias Nys, Elio Balbi en Jarne Janssen zijn langdurig out en kunnen niet geselecteerd worden. Verder zijn er geen blessures te melden.

Stats