Transfer | 5 augustus 2022

Jorne Simons, Brent Hendrickx & Diemas Morreel vervoegen onze A-kern

Wie de voorbereiding van K. Lyra-Lierse de voorbije weken op de voet gevolgd heeft, merkte wellicht enkele jonge snaken op het wedstrijdblad én het veld op. Alle drie hebben ze één ding gemeen: talentvol, gedreven en afkomstig uit de Lierse regio. Tijd om hen dus even voor te stellen!

Brent Hendrickx24/04/2004, foto midden) is een centrale verdediger die nu ook officieel doorstroomt uit onze eigen jeugdwerking. Brent sloot zich in 2017 aan bij onze club, komende van Oelegem SK. Sindsdien doorliep hij onze jeugdreeksen en speelde hij vorig seizoen bij onze beloften. Eind vorig seizoen kwam Brent al eens in beeld bij ons eerste elftal. Zo maakte hij voor het eerst deel uit van de selectie in de uitwedstrijd tegen Olympia Wijgmaal en maakte hij zijn debuut in de eindronde tegen Zelzate. Een debuut dat overigens niet onopgemerkt voorbij ging, want een oprukkende Brent was meteen goed voor de assist op Jordy Peffers tweede doelpunt, dat voor de 0-3 eindstand zorgde (zie onderstaande beelden).

Jorne Simons18/03/2003, foto links) is een linksvoetige centrale verdediger en komt over van de beloften van Rupel-Boom. De jonge Hovenaar maakte al geregeld wat minuten in de voorbereiding en krijgt bij onze club de kans om zich verder te ontwikkelen.

Diemas Morreel08/05/2002, foto rechts) tenslotte vervoegt Mats Sterkens en Dax Hufkens in ons team van doelmannen, onder leiding van Tim Van Damme. Met Diemas halen we opnieuw een jonge, echte Lierenaar naar ons eerste elftal. Eerder genoot hij zijn opleiding bij Duffel en KSK Heist (samen met Dax Hufkens, n.b.), en vertoefde hij vorig jaar tijdelijk bij Kessel United. Diemas wordt bij Lyra-Lierse herenigd met zijn jongere broer Noah Morreel, die actief is bij onze beloften, en zijn neef Quinten Van Goylen.