Nieuws | 3 maart 2022

Mats Sterkens doet er opnieuw een jaartje bij

Ook volgend seizoen zal Mats Sterkens bij onze club onder de lat staan. Mats & Lyra-Lierse verlengen de overeenkomst met 1 jaar, dus tot het einde van het seizoen 2022-2023.

Ons eigen jeugdproduct Mats Sterkens, met opleiding bij zowel het oude K. Lierse S.K. en K. Lyra TSV, maakt al sinds zijn 15e deel uit van de A-kern en begint daardoor volgend jaar aan zijn 8e seizoen in het eerste elftal. De voorbije jaren was Mats tweede doelman achter Jochem Tanghe, Vinnie Frans en Kristof Maes. Door de blessure van laatstgenoemde kwam Mats dit seizoen vast in doel. Een rol die hij met verve vervult. Van de 18 wedstrijden dit seizoen hield Mats al 9 keer zijn netten schoon. Door zijn cruciale reddingen in de wedstrijden tegen o.a. Hoogstraten, Cappellen, Belisia, Tongeren & Aalst ontpopte hij zich zelfs tot een echte puntenpakker!

Mats Sterkens: “Ik vind het fantastisch om er nog minstens een jaartje te kunnen bij doen. Door mijn opleiding bij beide voormalige Lierse clubs is dit natuurlijk echt mijn thuis. Dit seizoen kreeg ik door de blessure van Kristof meer kansen. Misschien wat onverwacht, maar ik ben enorm tevreden met hoe het nu loopt. Dat ik op dit niveau kan keepen heb ik ook mee te danken aan Kristof, die me al jaren onder zijn vleugels neemt. Samen met de prima begeleiding die ik kreeg van onze keeperstrainers Eddy Claes en Martin Looijen. Dankzij hen kan ik met veel vertrouwen onder de lat staan. Dat vertrouwen kreeg ik de voorbije maanden ook van onze supporters, en daar wil ik ze graag voor bedanken. Zij maken het eens te meer de moeite om voor deze mooie club te blijven spelen.”