Nieuws | 26 april 2024

Voorbeschouwing KFC Houtvenne – K. Lyra-Lierse

Nog twee speeldagen resten ons in de reguliere competitie, jaargang 2023-2024. De voorlaatste klus wacht uit bij KFC Houtvenne, een rechtstreekse tegenstander voor één van de resterende eindrondetickets. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 28/04 om 15u00 in ‘Camp Westel’, het stadion van Oosterzonen.

Niet enkel de titelstrijd tussen Belisia en Sporting Hasselt is razendspannend. Ook de strijd om de plaatsen 3 en 4, die op het einde van de rit de overige eindrondetickets zullen opleveren, is een intense race naar de eindmeet. Onze Pallieters hebben met een huidige 3e plaats en 4 punten voorsprong op eerste achtervolger Rupel Boom de beste kaarten. Maar ook andere achtervolgers Houtvenne, Racing Mechelen en zelfs Bocholt zijn nog lang niet uitgeteld.

Uitgerekend Houtvenne is de tegenstander van zondag. De Kempenaars zwerven als satellietclub van KVC Westerlo al enige tijd rond in de Westelse regio en landden dit seizoen in het naburige Oosterwijk om hun thuiswedstrijden af te werken. Met heel wat spelers met ervaring op een hoger niveau in de rangen, bleek Houtvenne op de eerste speeldag van de competitie al een moeilijk te ontwrichten blok. Enkel in aanvallend opzicht is er werk aan de winkel bij groen-rood, dat de thuiswedstrijden in het wit aantreedt. Houtvenne is niet bepaald de productiefste ploeg van de reeks en deze winterstop zag het ook nog eens vooraan routinier Joeri Dequevy naar reeksgenoot Londerzeel vertrekken. Als reactie daarop plukte het zelf Ali Yildiz en Selim Cilt bij (ook reeksgenoten) Wezel Sport en KSK Tongeren weg. Dat men in Houtvenne nog alles op alles wil zetten om de eindronde te halen, blijkt uit het resultaat van vorig weekend. Toen kaapte het een punt weg bij Sporting Hasselt.

Bij gelijkspel of winst tegen Houtvenne brengen onze jongens alvast een eindrondeticket mee naar Lier. Tijd dus om onszelf te belonen en die doelstelling over de streep te trekken na de fantastische remonte sinds nieuwjaar. Supporters van Lyra-Lierse, Lierenaars, Schapenkoppen, Pallieters, … hét moment om nog eens massaal onze ploeg achterna te reizen en de punten mee te pakken naar onze wondermooie Netestad!

Info voor supporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen zowel met de wagen als met de bus naar Oosterwijk afreizen. Alle info kan je hier terugvinden.

Teamnieuws

Er vallen geen wijzigingen te noteren ten opzichte van vorige week. Jason Van Achteren is nog niet hersteld en kan nog niet gerecupereerd worden. Er geen bijkomende schorsingen, dus zijn alle fitte spelers selecteerbaar voor het duel met Houtvenne.

Youssef Boulaouali, Koen Weuts, Mathias Nys en Jarne Janssen zijn langdurig geblesseerd en komen dit seizoen niet meer in actie. Ook Elio Balbi zijn seizoen zit er wellicht op.

Stats