Nieuws | 24 april 2024

Away day info: met alle Pallieters naar Oosterwijk om deze zondag een eindrondeticket in de wacht te slepen!

Aanstaande zondag maakt Lyra-Lierse op de voorlaatste speeldag van de competitie de verplaatsing naar Oosterwijk. Daar spelen onze Lierenaars tegen KFC Houtvenne in het stadion van Oosterzonen, dat door de verregaande samenwerking met 1A-club KVC Westerlo omgedoopt werd tot ‘Camp Westel’.

Rechtstreeks duel tegen concurrent voor eindrondeticket

De uitwedstrijd tegen Houtvenne is van groot belang in de strijd om het resterende eindrondeticket. Onze Pallieters kunnen zich nog op twee manieren plaatsen om één van de resterende eindrondetickets in de wacht te slepen:

  • Als periodekampioen: Indien Lyra-Lierse wint en zowel Belisia als Rupel Boom punten laten liggen, is de periodetitel een feit.
  • Via het algemene klassement: Aangezien Sporting Hasselt de tweede periodetitel pakte en minstens tweede zal eindigen in het eindklassement, zullen plaatsen 3 en 4 hoogstwaarschijnlijk ook recht geven op een eindrondeticket*. Met nog 2 speeldagen te gaan tellen onze Pallieters als derde in de stand een bonus van 4 punten op eerste achtervolger Rupel Boom, 5 punten op Houtvenne en 6 punten op Racing Mechelen. Bij een eventueel gelijk puntenaantal op het einde van de rit telt Lyra-Lierse wel een winstmatch meer dan de achtervolgers en staat het daardoor hoger gerangschikt.

Bij winst of een gelijkspel tegen Houtvenne eindigt Lyra-Lierse minstens op plaats 4, en worden ofwel Lyra-Lierse, Belisia, Rupel Boom of Sporting Hasselt nog periodekampioen, en is het eindrondeticket binnen!

*Jong KV Mechelen (1) en Sporting Hasselt (2) zijn als periodekampioenen al zeker van deelname aan de eindronde. Wanneer een periodekampioen ook kampioen wordt en rechtstreeks promoveert OF zich via plaats 2 rechtstreeks plaatst voor de eindronde, gaat het eindrondeticket naar de eerstvolgende club in de eindrangschikking.

Busvervoer of met de eigen wagen

Supporters van onze club kunnen zowel met de bus als met de eigen wagen naar Oosterwijk rijden.

Voor de busreis kan je reserveren bij SC Lier Gere Bij (Jeroen Van den Eynde, 0474 36 47 80) of SV Lierse Leeuwen (Hervé Van Rompay, 0476 50 62 39). Vertrekken kan om 12u30 vanuit café Bananas (Lier), 13u15 parking De Mol (Lier), 13u30 café Torenven (Kessel) en 14u00 café Titanic (Herenthout).

Adres: Bovemansstraat 20, 2260 Westerlo

Ticket- & praktische info

De algemene inkomprijs bedraagt 10 EUR vanaf de leeftijd van 18 jaar.

In de kantine kan enkel met bancontact of een oplaadkaart betaald worden. Cash geld wordt niet aanvaard.

 

Foto: Extreme Football Tourism