Nieuws | 8 september 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – RC Hades Hasselt

De nul van de tabellen vegen. Dat is de doelstelling tegen Hades op zaterdagavond in het Luc De Rijckstadion. Onze jongens kregen minder dan ze verdienden de voorbije speeldagen. En dit mag stilaan veranderen.

Hades, de vice-kampioen van de jaargang ’22-’23, pakte voorlopig 3 op 6 tijdens de start van dit nieuwe seizoen. De ploeg van coach Wim Mennes ging stevig onderuit in de derby tegen Belisia (4-1), maar kon vorige week thuis orde op zaken stellen tegen promovendus Wezel Sport (3-2). De Hasselaren zagen deze zomer wel heel wat sterkhouders én coach Licata vertrekken, maar haalde met o.a. Mombaerts, Bertjens en last-minute Kessels (die we vorige week nog op het wedstrijdblad in Lille verwachtten) wel de nodige ervaren vervangers.

Eén ding onthouden we uit de vorige seizoenen: Hades ligt Lyra-Lierse niet. De laatste drie duels tegen de groen-witten uit Kiewit leverden welgeteld nul punten op. Tijd om dus iets te forceren tegen de stugge Limburgers. Opnieuw met het publiek er vol achter. Net zoals de voorbije twee speeldagen!

LEES OOK | Captain Koen Weuts: “We gaan er alles aan doen om het tij te keren”

Steun de benefietactie “BECAUSE we PLAY”

Zaterdagavond kan je opnieuw verschillende zaken aankopen of doneren ten voordele van BECAUSE we PLAY, een benefiet van https://middernachtvogel.com, ten voordele van onze Community Care werking. Met jouw steun, zorgen we ervoor dat kinderen in een kwetsbare situatie de mogelijkheden krijgen om te sporten. Lees hier meer info over BECAUSE we PLAY.

Teamnieuws

Weinig verandering ten opzichte van vorige week. Met Mathias Nys, Seppe Kil, Elio Balbi en Youssef Boulaouali ontbreken 4 mogelijke titularissen in het elftal van Bart De Roover. Eerste doelman Mats Sterkens is het nummer vijf van dat lijstje. Bijkomend onderzoek vandaag wees uit dat een operatie voor Mats nodig is. Hij is dus minstens 8 weken buiten strijd.

Koen Weuts bleef na de rust uit voorzorg in de kleedkamer. Hij trainde echter wel gewoon met de groep mee, deze week. Hij is dus speelklaar voor de partij tegen Hades.

Stats