Nieuws | 7 september 2023

Captain Koen Weuts: “We gaan er alles aan doen om het tij te keren”

Geen enkel goaltje gescoord, twee tegengoals, nul punten. Voeg daar nog de té vroege bekeruitschakeling aan toe en je krijgt een totaalbeeld waar zowel spelers, technische staf als supporters niet echt vrolijk van worden. Bij de club had iedereen meer verwacht van de nog prille competitiestart. Akkoord, twee keer een gelijkspel (of zelfs winst) lag zeker ook binnen de mogelijkheden, maar de cijfers zijn wat ze zijn.

Reden tot paniek is er zeker nog niet. Er is ook de blessure van Matthias Nys die op een ongelegen moment komt, maar dat er moet worden gehandeld, dat er punten moeten worden gepakt, is een zekerheid wil Lyra-Lierse niet in een grijs seizoen vervallen. Bij Koen Weuts, dit seizoen drager van de kapiteinsband (in afwezigheid van Elio Balbi), vroegen we naar een reactie op deze onverwachte, maar vooral slechte competitiestart.

Gebrek aan efficiëntie in beide zones

“Ja, de cijfers liegen niet, hé. Ik kan moeilijk gaan verkondigen dat we een vliegende start hebben genomen. Was dat maar zo. Ook ik had deze competitie anders willen beginnen. En het had ook anders gekund. We hebben een slechte voorbereiding achter de rug, maar dan vond ik het niveau dat we hebben gehaald tegen zowel Houtvenne als Lille best nog wel aanvaardbaar. Alleen hebben we nagelaten om een doelpuntje te maken in die twee wedstrijden. Maar niet alleen in die zone loopt het fout. De efficiëntie, of het gebrek eraan, zit zeker ook achterin. Uit een minimum aan kansen weten zowel Houtvenne als Lille één keer te scoren, en dan sta je daar met 0 op 6. Voor hetzelfde geld hebben we nu twee, vier of zes punten en is er geen vuiltje aan de lucht.”

Blessures als extra uitdaging

Blessures speelden Lyra-Lierse vorig seizoen al parten. En het lijkt weer die weg op te gaan. “Inderdaad. Matthias Nys is voor langere tijd out, dat wordt een extra uitdaging om dat verlies op te vangen. Ook Youssef Boulaouali sukkelt met een blessure, en zelf heb ik ook de eerste wedstrijd al gemist nadat ik in die bekerwedstrijd tegen Achel gekwetst was geraakt. Niet altijd evident om dat op te vangen.”

“We gaan er alles aan doen”

Kan je de supporters gerust stellen dat het goed komt met Lyra-Lierse? “We verliezen twee keer, maar het was telkens een dubbeltje op z’n kant. We moeten er maar eens voor zorgen dat het dubbeltje aan onze kant gaat vallen. We moeten ons bewust zijn van onze kwaliteiten, en met die kwaliteiten moeten we met z’n allen maar eens tot een resultaat komen. We wachten nog op dat eerste competitiedoelpuntje, maar dat kan toch niet nog weken gaan uitblijven, hé? Ik wil de supporters graag geruststellen: we gaan er écht alles aan doen om het tij te keren”.

Hades

Hades moet dan maar het kind van de rekening worden? “We zitten in een zeer evenwichtige reeks. Geen enkele wedstrijd zal dit seizoen eenvoudig worden. Maar voor eigen publiek moeten we die eerste overwinning pakken. Ik hoop dat de supporters zaterdag opnieuw massaal aanwezig zullen zijn om ons te steunen. Aan hen zal het zeker niet gelegen hebben. Want zij stonden er de voorbije twee weken. Hun steun hebben we meer dan nodig in de huidige omstandigheden.”