Nieuws | 15 februari 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Lille United

Voor het eerst dit seizoen is er vrijdagavondvoetbal in het Luc De Rijckstadion: Lille United komt op bezoek en aftrappen doen we om 20u30!

De Kempense fusieploeg stond na de heenwedstrijd tegen onze Lyra-Lierse (1-0 werd het in Lille op speeldag 2, n.v.d.r.) even op een gedeelde eerste plaats in het klassement. De veelbelovende competitiestart van geel-groen kende echter geen vervolg. Ondertussen is Lille weggegleden naar de voorlaatste plaats en heeft het heel wat kopzorgen: naast de 0 op 9 heeft ook de grasmat in het nieuwe Heggestadion stevig wat averij opgelopen door het natte winterweer. De kalender van de ploeg van ex-Lyra-Liersespeler Stig Cools (nu aanvoerder bij Lille United) is daardoor stevig overhoop gegooid. Zo werd vorige week nog de confrontatie met Rupel Boom last minute afgelast door de slechte staat van het veld.

Voor onze Pallieters was een wedstrijdloos weekend niet aan de orde. Vorige week werd er in Tongeren doorgestoomd op het elan van de voorbije speeldagen en Tom Proost heeft in zijn wittebroodsweken als coach van onze club een knappe 15 op 15 vast. Dat is voornamelijk te danken aan een paar sterke collectieve prestaties die onze jongens op de mat legden. Doe daar nog eens een Jordy Peffer in vorm bij (8 doelpunten in de laatste 5 wedstrijden) en plots staat Lyra-Lierse op een 7e plaats, op slechts 2 punten van de top vijf.

Die reeks overwinningen laten blijven duren, dat moet nu de doelstelling zijn. Het record sinds de start van Lyra-Lierse in 2018 staat op 6 overwinningen, behaald tussen 29/09/2018 en 31/10/2018 onder leiding van Tom Schipper. Een nieuwe driepunter tegen Lille zou dat record dus evenaren. Maar laten we daar niet te makkelijk vanuit gaan. Wie terugdenkt aan de passage van Lille vorig seizoen, weet dat we met een weerbare tegenstander te maken zullen hebben. Afzakken naar het stadion dus. En alle supporters er nog eens vol achter!

Wedstrijdpartner

Teamnieuws

Mathias Nys liep in Tongeren tegen tweemaal geel, en dus rood, aan. Hij moet dus vanuit de tribune toekijken hoe zijn ploegmaats Lille over de knie proberen te leggen. Elio Balbi is nog niet volledig fit en is niet inzetbaar. Derde doelman Jarne Janssen sluit pas volgende week opnieuw aan.

Deckers, Balbi, Vets, Kil en Adesanya moeten proberen om een derde gele kaart te ontlopen. Youssef Boulaouali is nog langdurig out.

In de media


15/02/2024 | Gazet van Antwerpen | Pakken Jordy Peffer en Lyra-Lierse 18 op 18 tegen Lille United?
Jordy Peffer: “Ik krijg vaak aanbiedingen van andere clubs maar ik wil gewoon bij Lyra-Lierse blijven. We hebben een goeie groep, de coach geeft mij honderd procent vertrouwen. Als ik naar een andere club zou trekken ben ik gewoon een andere speler. Bij Lyra-Lierse blijf ik wel dé Jordy Peffer, hè.”


15/02/2024 | Het Laatste Nieuws | Van een trainerswissel gesproken! Tom Proost pakt vijftien op vijftien met Lyra-Lierse
Tom Proost: “Die zevende plaats is knap, maar we mogen niet vergeten vanwaar we komen. Veel ploegen staan nog dicht bij elkaar. Laten we eerst februari en maart doorkomen. Dan kunnen we misschien nieuwe doelen stellen.”

Stats