Nieuws | 5 januari 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Jong KV Mechelen

Op zaterdagavond trappen we 2024 op gang in eigen huis. Januari is meteen een drukke maand als het op thuiswedstrijden aankomt. Zo zakken later nog Diegem Sport en Racing Mechelen af naar het Luc De Rijckstadion. Maar eerst is het de beurt aan Jong KV Mechelen, meteen ook het startschot voor de terugronde van de competitie.

Met de beloften van de Kakkers valt er nog een eitje te pellen. De trip naar het AFAS-stadion in oktober draaide uit op een complete blamage. En die verdient een rechtzetting. Een allesbehalve makkelijke klus, want Jong KV wordt door kenners bestempeld als de ploeg met het meeste voetballend vermogen in 2e. Ze pakten op speeldag 10 de eerste periodetitel en zijn dus al zeker van een plek in de eindronde. In de tweede periode lijkt de motor iets meer te sputteren, maar net voor nieuwjaar maakten ze met een droge 4-0 tegen Tongeren opnieuw een statement. Na de heenronde vinden we ze terug op plaats 3 in de rangschikking.

Voor Tom Proost is de wedstrijd tegen Jong KV de eerste thuiswedstrijd als T1 van onze Koninklijke Lyra-Lierse. Snel resultaat halen en de ploeg in de veilige middenmoot laten varen is het doel, want op de huidige plaats 15 loert een degradatiespook steeds om de hoek. De prestatie in Wezel was, ondanks de uitslag, hoopgevend. Er is veel aanwezig waarop gebouwd kan worden. Tijd om dat in 2024 ook om te zetten in meer puntenwinst. Een stevige revanche voor de heenwedstrijd in een derby tegen Jong KV mag daarvan het begin zijn!

Teamnieuws

Gianni Vets kreeg twee keer geel in het duel met Wezel Sport en is geschorst. Seppe Kil en Mathias Schils keren dan weer terug uit schorsing, nadat ze de laatste wedstrijd van 2023 moesten missen. Ook Mathias Nys en Joppe Smits trainden de voorbije weken en zijn inzetbaar.

Jason Van Achteren kon de voorbije week trainen, maar ondervond voorlopig nog te veel reactie. Hij is dus nog niet wedstrijdfit. Koen Weuts heeft nog steeds last van de voetblessure die hij in december tegen Belisia opliep. Ook hij is er zaterdag niet bij en is mogelijk nog twee weken out.

Charles Kwateng (schouder uit de kom), Paco Van den Bogaert (verzwikte enkel) en Elio Balbi (voet) liepen dan weer blessures op tijdens de eerste trainingsweek van dit jaar. Ook zij zijn niet beschikbaar. Kwateng is wellicht ook 2 tot 3 weken buiten strijd. De ernst van de blessures van Van den Bogaert en Balbi wordt verder geëvalueerd in de komende week.

Youssef Boulaouali voorlopig de enige speler in de kern die langdurig out is.

Momenteel wordt ook alles in het werk gesteld om aanwinst Quinten Van Goylen speelgerechtigd te krijgen voor zaterdag.

Stats