Nieuws | 1 maart 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – City Pirates

Nog 9 speeldagen te gaan. De laatste rechte lijn naar het competitieslot is ingezet. Eerstvolgende afspraak: City Pirates dat zaterdagavond op bezoek komt in het Luc De Rijckstadion. Aftrappen doen we zoals gebruikelijk om 20u00.

De Piraten zijn momenteel in het bezit van de rode lantaarn. Met ondertussen 9 punten achterstand op een veilige 15e plek (en nummer 16 Lille United heeft nog 2 wedstrijden in te halen) ziet het er niet bepaald rooskleurig uit voor de geel-blauwen. De voorbije vijf wedstrijden bleven de Merksemnaren steeds met lege handen achter. 0 op 15 en dus is het maar de vraag of City Pirates zijn reddingsstunt van vorig seizoen nog eens kan over doen? Een moeilijke opgave met enkele cruciale pionnen ook nog eens in de lappenmand. Nochtans pakte City Pirates na nieuwjaar nog de scalp van Jong KV Mechelen en sleepte het een punt uit de brand tegen Belisia. En laten we vooral niet vergeten dat onze jongens op speeldag 4 met 2-0 onderuit gingen in het Jef Mermansstadion tegen een best fluxe tegenstander.

Met de indrukwekkende 24 op 24 van onze Koninklijke Lyra-Lierse kan vandaag het verschil in de rangschikking haast niet groter zijn. In november stonden onze jongens nog naast City Pirates. Een dikke drie maanden later bedraagt de kloof tussen beide ploegen 27 punten. Vorig weekend vielen zowat alle dominosteentjes goed voor onze Pallieters. Zelf werd er gewonnen in Londerzeel en alle andere ploegen in de top 5 begingen een misstap. Op eenzelfde scenario hopen is wellicht wat utopisch. Eén ding staat echter vast: zelf winnen staat gelijk aan een extra week zekerheid over plek drie in de rangschikking. Er is dan ook niemand die zal twijfelen dat Tom Proost en zijn mannen opnieuw vol voor die drie punten willen gaan!

Wedstrijdpartner

Teamnieuws

Seppe Kil pakte een derde gele kaart in Londerzeel en zit een schorsingsdag uit. Mathias Nys is nog niet fit voor de wedstrijd tegen City Pirates. Elio Balbi trainde deze week opnieuw met de groep mee. Het is nog niet zeker of hij volledig wedstrijdfit geraakt tegen zaterdagavond. Youssef Boulaouali is nog langdurig out.

In de media


01/03/2024 | Gazet van Antwerpen | Lyra-Lierse wil zegereeks verderzetten tegen rode lantaarn City Pirates: “De drang naar voor is er eindelijk weer”

Seppe Kil: “Waarom iedereen zo graag wil blijven? Je kan op dit niveau niet beter zitten: supporters die je blijven steunen en een ambitieuze club. Wat wil je nog meer?”


01/03/2024 | Gazet van Antwerpen | Ilias Cloetens staat met City Pirates voor moeilijke opdracht tegen ex-club: “Of ik de ploeg nog volg? Mats Sterkens is deejay op mijn trouw”

Ex-speler Ilias Cloetens: “Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan mijn periode bij Lyra-Lierse. Het was het jaar dat er Lierse-supporters naar Lyra kwamen. Soms stond er meer dan duizend man rond het veld, en na de match gingen we een pintje drinken met de supporters.”


01/03/2024 | Het Laatste Nieuws | Yassir Ibn El Mokadem gaat met City Pirates op zoek naar stuntzege tegen ex-club Lyra-Lierse: “Klein mirakel nodig om ons nog te redden”

Ex-speler Yassir Ibn El Mokadem: “Ik heb er bijvoorbeeld vanaf mijn veertiende tot mijn 21ste gespeeld, waardoor het niet alleen voor altijd de club van mijn doorbraak zal blijven. Ik ken er zowel op als naast het veld ook nog heel wat volk, waardoor ik ernaar uitkijk om die mensen nog eens terug te zien.”

Stats