Nieuws | 15 maart 2024

Voorbeschouwing & info K. Lyra-Lierse – Sporting Hasselt

Koninklijke Lyra-Lierse versus Koninklijke Sporting Hasselt. Een royaal duel bovenaan de rangschikking tussen de nummer 3 en de leider.  De aftrap vindt plaats op zondagmiddag om 15u00 in het Luc De Rijckstadion.

Bij de Hasselaren leek de motor even te sputteren rond de jaarwisseling. Gelukkig voor de Spor was de tweede periode ook bij concurrenten Bocholt en Belisia minder consistent en werd alsnog de periodetitel binnengerijfd. In Hasselt zijn ze dus nu al zeker van minstens een plaats in de eindronde. De ploeg uit de Limburgse hoofdstad staat ondertussen al sinds speeldag 14 onafgebroken op kop, maar heeft nog steeds de Bilzenaren in het kielzog. Met de eindmeet in zicht, en de hete adem van buren in de nek, kan het zich dus geen uitschuivers permitteren.

Daarom werd er tijdens de winterstop wat extra versterking gehaald met Patro-jongens Jerôme Kroonen en Thomas van Bommel (zoon van). Ook werd er afscheid genomen van T1 Benny Lunenburg en kreeg oudgediende en assistent-coach Davy Sroka terug meer lijn in de resultaten. De Limburgers zakken naar de Lierse regio af met een sterke 15 op 18 sinds de start van periode 3.

Onze Pallieters zetten sinds de 0-3 vorige week in Overijse een historische 30 op 30 neer. Meteen ook een evenaring van de langste Lierse winstreeks in het nationale voetbal, gevestigd door het oude Lyra TSV in het seizoen 1928-1929. Winnen tegen Hasselt betekent dus opnieuw een stukje geschiedenis schrijven. Maar het is niet voor de annalen dat onze jongens het moeten doen. Vandaag telt enkel het hier en nu. En dus is het enige doel om 3 punten goed te maken op leider Sporting Hasselt. En zo de titelstrijd, met hierna nog zes wedstrijden te gaan, opnieuw helemaal open te gooien. In Hasselt ging een nog half gehavend Lyra-Lierse met 2-0 onderuit. Eitje pellen, boys?

Kom tijdig naar het stadion & koop jouw tickets online in voorverkoop

🏟️ Er wordt zondag veel volk verwacht in het Luc De Rijckstadion in Berlaar. We raden dan ook aan om tijdig af te zakken naar het stadion. Vanaf 2 uur voor de wedstrijd kan je al in ons fandorp terecht en zorgen de mannen van Den Derden Helft voor de nodige ambiance.

🎟️ Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop. Om wachtrijen aan de loketten te vermijden, raden we aan om op voorhand jouw ticket al online aan te kopen. Dit kan snel en makkelijk via onze nieuwe ticketingapp, waar je na registratie en jouw aankoop ook digitaal jouw tickets kan bijhouden en laten scannen aan onze inkom.

💳 Drank in het stadion is enkel verkrijgbaar met een Lyra-Lierse clubkaart. Jouw clubkaart snel en makkelijk opladen of jouw dranktegoed checken? Dat kan via de KNIP-app. Ook zo vermijd je eventuele wachtrijen aan ons oplaadpunt. Cash geld wordt niet aanvaard aan onze togen. Heb je nog geen clubkaart? Dan kan je er één verkrijgen aan ons oplaadpunt.

🍺 Onze captain Elio Balbi trakteert onze supporters voor de wedstrijd op een vat, in ons fandorp. Een reden te meer om tijdig op post te zijn. Merci, Elio!

🅿️ Parkeren kan op de ruime parking van de Doelvelden, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Van zodra de parking volzet is, kan je parkeren in de Hellegatstraat (industrieterrein aan de overzijde) of op reglementaire parkeerplaatsen in de Misstraat en aan het station van Berlaar.

🚉 Wie met de trein naar de wedstrijd afreist dient rekening te houden met het feit dat de voetgangersdoorgang tussen de Misstraat en het stadion 1 uur voor de wedstrijd wordt afgesloten. Vanaf dan dienen supporters rond te wandelen via de Welvaartstraat. Meteen na de wedstrijd zal de voetgangersdoorgang terug geopend worden.

🚌 Deze topaffiche wordt door de lokale ordediensten als een wedstrijd met verhoogd risico beschouwd. Bezoekende supporters van Sporting Hasselt kunnen de wedstrijd enkel bijwonen door een ticket aan te kopen bij hun eigen club, in combinatie met busvervoer.

Steunbetuiging voor de werknemers van Van Hool

Deze week kregen de werknemers van busbouwer Van Hool, tevens ook de grootste werkgever in onze stad en regio, regelrecht slecht nieuws te horen. Onder hen ook heel wat supporters en vrijwilligers van onze club. Yellow Blacks Army vraagt daarom om in minuut 12 massaal mee met hen te applaudisseren en mee te zingen, als steunbetuiging voor alle medewerkers wiens professionele toekomst momenteel onzeker is.

Wedstrijdpartner


Uw partner en specialist inzake preventie, arbeidsveiligheid en welzijn op het werk.

Teamnieuws

Er vallen geen geschorsten te noteren. Wel zijn er nog enkele spelers onbeschikbaar wegens blessures. Voor Mathias Nys (mediale band) is er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Volgende week wordt hij wellicht terug op het trainingsveld verwacht. De wedstrijd tegen Sporting Hasselt komt echter nog iets te vroeg. Cel Teunen liep vorige week vrijdag op training een knieblessure op. Verder onderzoek vandaag moet de ernst van de blessure verder uitwijzen. Voorlopig is het nog onduidelijk hoe lang hij buiten strijd zal zijn.

Ook op Joppe Smits kan geen beroep gedaan worden. Hij verzwikte zijn enkel tijdens de beloftenwedstrijd van vorige week. Jarne Janssen ondervindt eveneens nog hinder en is dus ook nog out.

Youssef Boulaouali tenslotte revalideert nog steeds verder van zijn langdurige knieblessure.

Stats