Nieuws | 5 april 2024

Voorbeschouwing & info K. Lyra-Lierse – K. Berchem Sport

Met de komst van K. Berchem Sport staat er zondag een altijd sfeervolle derby op het menu. Aftrappen in het Luc De Rijckstadion doen we om 15u00.

Een gemiddeld seizoen met ups en downs. Zo kunnen we het parcours in 2023-2024 van de bezoekers misschien wel het best omschrijven. Berchem Sport won 10 keer, verloor 10 keer en speelde 9 keer gelijk. En met 36 gemaakte en 33 tegendoelpunten is ook dat saldo in evenwicht bij de Sinjoren. Met een 13e plaats in het klassement springen die “slechts” 33 tegendoelpunten er misschien wel het meest uit: Berchem Sport heeft na de top-2-ploegen Hasselt en Belisia het minste doelpunten geïncasseerd. Achteraan zit het dus wel snor bij de Sinjoren. Het is vooral in het aanvallend compartiment dat de geel-zwarten niet voldoende productiviteit aan de dag legden. Hoewel… vorige speeldag won het vlotjes de Antwerpse stadsderby met 4-0 van City Pirates. Komen de Antwerpenaren laat in de competitie nog onder stoom?

Het verhaal van onze Pallieters de laatste weken is intussen bekend. Alles gewonnen in 2024. En stilaan komen leider Hasselt en achtervolger Belisia in het vizier. Slechts 5 en 4 punten bedraagt het verschil nog na de fenomenale inhaalrace die onze jongens tot nu toe op de mat legden. Zaterdagavond trekt de Spor naar Bilzen. Altijd naar je eigen resultaten kijken, luidt het aloude cliché. Toch zal er met veel aandacht vanuit Lier gekeken worden naar het scoreverloop in de Limburgse topper.

Niets moet, alles mag. Zo luidt het motto, nadat onze Lierenaars in oktober nog op een voorlaatste plek stonden. Misschien wordt de titelstrijd nog helemaal opengegooid, misschien ook niet. Laten we eerst die Sinjoren toch maar niet onderschatten. En er opnieuw alles aan doen om die drie punten thuis te houden. Supporters nog eens massaal op post!

Info voor supporters

🎟️ Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop. Om wachtrijen aan de loketten te vermijden, kan je op voorhand jouw ticket al online aan te kopen. Dit kan snel en makkelijk via onze ticketingapp, waar je na registratie en jouw aankoop ook digitaal jouw tickets kan bijhouden en laten scannen aan onze inkom.

💳 Drank in het stadion is enkel verkrijgbaar met een Lyra-Lierse clubkaart. Jouw clubkaart snel en makkelijk opladen of jouw dranktegoed checken? Dat kan via de KNIP-app. Ook zo vermijd je eventuele wachtrijen aan ons oplaadpunt. Cash geld wordt niet aanvaard aan onze togen in de thuisvakken. Heb je nog geen clubkaart? Dan kan je er één verkrijgen aan ons oplaadpunt.

🅿️ Parkeren kan op de ruime parking van de Doelvelden, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Van zodra de parking volzet is, kan je parkeren in de Hellegatstraat (industrieterrein aan de overzijde) of op reglementaire parkeerplaatsen in de Misstraat en aan het station van Berlaar.

🚉 Wie met de trein naar de wedstrijd afreist dient rekening te houden met het feit dat de voetgangersdoorgang tussen de Misstraat en het stadion 1 uur voor de wedstrijd wordt afgesloten. Vanaf dan dienen supporters rond te wandelen via de Welvaartstraat. Meteen na de wedstrijd zal de voetgangersdoorgang terug geopend worden.

🚌 Deze topaffiche wordt door de lokale ordediensten als een wedstrijd met verhoogd risico beschouwd. Bezoekende supporters van Berchem Sport kunnen de wedstrijd enkel bijwonen door een ticket aan te kopen bij hun eigen club, in combinatie met busvervoer.

🚴🏼‍♂️ Koersliefhebbers kunnen in de kantine op TV-schermen de ontknoping van Parijs-Roubaix volgen.

Wedstrijdpartner

Teamnieuws

Jason Adesanya keert terug uit schorsing nadat hij in Bocholt vanuit de tribune moest toekijken. Er zijn geen geschorsten te noteren voor de partij tegen Berchem, maar Tom Proost moet wel enkele pionnen missen. Mathias Nys is nog niet volledig hersteld en kan nog niet ingezet worden. Cel Teunen hervatte deze week de trainingen, zijn fitheid wordt nauw opgevolgd maar de wedstrijd tegen Berchem komt wellicht nog te vroeg voor hem. Ook Joppe Smits trainde terug mee met de groep, maar ook hij is nog niet beschikbaar. Daarnaast is ook Jarne Janssen nog out.

Youssef Boulaouali is nog afwezig wegens zijn langdurige blessure. Hetzelfde geldt voor Koen Weuts die twee weken geleden onder het mes ging en nog geruime tijd buiten strijd zal zijn.

Stats

Wonen in de mooiste stad ter wereld, dankzij VB Vastgoed


Retro