Nieuws | 19 april 2024

Voorbeschouwing & info K. Lyra-Lierse – Belisia SV

Met Lyra-Lierse tegen Belisia staat er zaterdagavond een absolute topwedstrijd op het programma in het Luc De Rijckstadion. Beide clubs hebben de voorbije 3 seizoenen steeds bovenaan het klassement gestreden om een plek in de eindronde (of meer), en dat is dit seizoen niet anders. Bovendien leverden de onderlinge duels tussen de clubs uit Lier en Bilzen steeds een zeer aantrekkelijke pot voetbal op. Reken daar nog eens bij dat winst voor onze Pallieters zekerheid biedt over een plaats in de eindronde én dat er ongetwijfeld ook gevolgd zal worden wat er op het veld in Hasselt gebeurt. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om zaterdag af te zakken voor een spannende voetbalavond!

Makkelijk wordt de klus tegen de Bilzerse fusieclub allerminst. Belisia vaart al een heel seizoen op titelkoers, nek aan nek met gouwgenoot Sporting Hasselt. De laatste weken werd er door de Limburgers amper met punten gemorst. Hun laatste verliespartij dateert van eind februari, uit bij Lille United. Vorige week zette het in eigen huis nog makkelijk eindrondekandidaat Racing Mechelen opzij met duidelijke 4-2 cijfers. Dat de titelhonger groot is, bewijst ook de versterkingen die Belisia tijdens de winterstop nog binnenhaalde: o.a. Bounou werd gehuurd bij Patro Eisden en Bongiorno werd weggeplukt bij reeksgenoot Hades.

Toch gaat Belisia geen vrijgeleide naar de drie punten krijgen. Hoewel de winstreeks van 13 wedstrijden vorige week eindigde met een gelijkspel uit bij Hades, zijn onze Lierenaars sinds de jaarwisseling nog steeds ongeslagen. Sinds 18 november werd in eigen huis ook alles gewonnen. En dus is de komst van één van de Limburgse titelkandidaten het ideale moment om die sterke thuisreputatie alle eer aan te doen. Indien eerste achtervolger Houtvenne niet beter doet (uit bij die andere titelkandidaat Sporting Hasselt) dan onze Pallieters, gaan we al zeker de eindronde in.

Er resten dus twee hamvragen waar zaterdag om 21u45 een antwoord op komt: Krijgen we al zekerheid over eindrondedeelname? En gooien we de titelstrijd nog een keer finaal open?

Info voor supporters

🎟️ Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop. Om wachtrijen aan de loketten te vermijden, kan je op voorhand jouw ticket al online aan te kopen. Dit kan snel en makkelijk via onze ticketingapp, waar je na registratie en jouw aankoop ook digitaal jouw tickets kan bijhouden en laten scannen aan onze inkom. Supporters van Belisia kunnen eveneens terecht in onze ticketingapp voor het aankopen van tickets voor het bezoekersvak.

💳 Drank in het stadion is enkel verkrijgbaar met een Lyra-Lierse clubkaart. Jouw clubkaart snel en makkelijk opladen of jouw dranktegoed checken? Dat kan via de KNIP-app. Ook zo vermijd je eventuele wachtrijen aan ons oplaadpunt. Cash geld wordt niet aanvaard aan onze togen in de thuisvakken. Heb je nog geen clubkaart? Dan kan je er één verkrijgen aan ons oplaadpunt.

🅿️ Parkeren kan op de ruime parking van de Doelvelden, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Van zodra de parking volzet is, kan je parkeren in de Hellegatstraat (industrieterrein aan de overzijde). Bezoekers uit Bilzen wordt gevraagd gebruik te maken van de parkeerplaatsen in de buurt van het station van Berlaar.

Wedstrijdpartner

Teamnieuws

Maxim Volant keert terug uit schorsing. Verder zijn er weinig wijzigingen ten opzichte van spelersbeschikbaarheden t.o.v. vorig weekend. Tom Proost kan geen beroep doen op Jason Van Achteren, Elio Balbi, Mathias Nys, Koen Weuts & Youssef Boulaouali.

Voor het eerst komt Logan De Mesmaeker, onze doelman van de U19 als derde doelman mee in de brede wedstrijdselectie. Dit ter vervanging van Jarne Janssen, die wellicht nog de rest van het seizoen out is.

Stats