Nieuws | 30 maart 2023

Update blessures Mathias Schils & Mats Sterkens

Het lijstje geblesseerden nam dit seizoen al stevige proporties aan. Zo liggen Elio Balbi, Seppe Kil, Mats Sterkens en Iben Julien langdurig in de lappenmand en verliet Jason Van Achteren zelfs de club wegens een aanslepende enkelblessure.

Ook op 11 maart, in de partij uit bij Berchem Sport, bleef onze club niet van pech gespaard. Onze middenvelder Mathias Schils moest nog voor de rust het veld verlaten. Verder onderzoek wees ondertussen uit dat hij geraakt werd aan de mediale band van de linkerknie. Een delicate blessure, waarbij er eerst zekerheid dient te zijn over voldoende herstel vooraleer hij terug het trainingsveld op kan. Hierdoor komt hij de eerstvolgende weken niet meer in actie. Gezien de aard van de blessure is tevens de herstelperiode op dit moment nog moeilijk in te schatten.

Ook is er meer nieuws over de blessure van Mats Sterkens. Hij dient nog een drietal weken te recupereren met een gespalkte vinger. Daarna pas kan de nodige kiné en revalidatie opgestart worden. Ook bij de blessure van Mats worden zo weinig mogelijk risico’s genomen, gezien de mogelijke gevolgen op lange termijn wanneer hij te vroeg opnieuw in doel zou plaatsnemen.

We wensen hen allebei veel & snel beterschap toe!