Nieuws | 17 januari 2023

Jason Van Achteren komt niet meer in actie voor Lyra-Lierse

Onze verdediger Jason Van Achteren zal dit seizoen niet meer spelen voor onze club. De 30-jarige Antwerpenaar kwam afgelopen zomer over van provincialer Oxford Hemiksem, nadat hij eerder o.a. een jeugdopleiding bij het oude Lierse SK volgde en als prof in de Verenigde Staten (universiteit) en de IJslandse tweede klasse voetbalde. Veel blessurepech hield Jason al sinds de voorbereidingswedstrijd tegen KSK Heist aan de kant.

“Ik wil de club alvast bedanken om mij de kans te geven om mijn voetbalcarrière op een hoger niveau te herlanceren sinds mijn terugkomst in België. Want ik heb me hier vanaf het begin steeds welkom gevoeld. Helaas heeft een aanhoudende enkelblessure roet in het eten gegooid. Nadat ik de blessure opliep tegen Heist, begon ik meteen aan de revalidatie. Maar ook die verliep stroever dan ik gehoopt had, waardoor ik tot op de dag van vandaag nog steeds dezelfde hinder blijf ondervinden.”

“Bovendien werd ik recent ook opnieuw vader van een zoon Boaz. Daarom heb ik besloten om het voetbal voorlopig on hold te zetten en mijn vrije tijd te besteden aan mijn gezin. Ik vind het enorm jammer dat ik door deze omstandigheden niet aan officiële speelminuten bij Lyra-Lierse ben toegekomen, maar wens iedereen bij de club alle succes toe voor de tweede seizoenshelft!”, laat Jason Van Achteren aan lyralierse.be weten.

We bedanken Jason voor zijn (jammer genoeg te) korte tijd bij onze club en wensen hem veel succes in de toekomst op en naast het veld.

Na de langdurige blessure van Elio Balbi, is Jason Van Achteren de tweede kernspeler die dit seizoen niet meer inzetbaar is wegens blessures.