NieuwsTransfer | 18 juni 2022

Jason Van Achteren tekent contract voor één seizoen

Ondertussen ligt het seizoen 2021-2022 al zo’n drie weken achter ons. En dus kijken we weer vooruit. Dat geldt uiteraard ook voor onze sportieve en technische staf. Zij zijn druk in de weer met de samenstelling van de kern voor volgend seizoen. Met het oog daarop komt Jason Van Achteren onze ploeg versterken. De centrale middenvelder (°28/10/1992) komt over van derdeprovincialer Oxford Hemiksem maar heeft er een atypische carrière opzitten.

Voor heel wat mensen binnen de club is Van Achteren trouwens geen onbekende. Zo speelde hij onder andere vijf jaar in de jeugd van Lierse. Nadien kwam hij als jonge snaak ook nog voor Beerschot en Rupel Boom uit. In 2015 vertrok de Antwerpenaar naar de Verenigde Staten, waar hij een aantal seizoenen als prof speelde in een universiteitsploeg. Hij combineerde het voetbal daar met een bachelor Sportmanagement. Na het behalen van zijn diploma in 2019, ruilde Van Achteren de zon van Florida in, voor het koude Selfoss in de Ijslandse tweede klasse. Daar speelde hij twee seizoenen. In 2021 keerde hij terug naar België en hield hij, door corona, het voetbal even voor bekeken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus kwam de middenvelder van 1m89 dit seizoen in actie bij derdeprovincialer Oxford Hemiksem, waar oud-Lyraspeler Matthias Schaessens (en broer van Jaric) mee in de technische staf zit. Zo ging de bal letterlijk en figuurlijk aan het rollen en kwam Van Achteren in contact met onze club. Na een testperiode wist hij het clubbestuur te overtuigen.

Zoals eerder aangegeven is Jason Van Achteren een middenvelder met vooral een verdedigende ingesteldheid. Hij tekent bij Lyra-Lierse een contract voor één seizoen.

“Het was voor mij terug tijd om een stap hogerop te zetten. Door corona, de terugkomst naar België en de geboorte van mijn dochtertje had ik mijn carrière even on hold gezet. Maar de zin om nog te voetballen is te groot. Ik zal, door mijn leeftijd, bij Lyra-Lierse meteen bij één van de meer ervaren jongens zijn, maar dat is een rol waar ik mezelf perfect in zie passen. Ik hou ervan om jongeren mee op sleeptouw te nemen. Dat is trouwens ook zo in het dagelijkse leven want ik sta in het onderwijs. Tot slot is het voor mij ook echt thuiskomen. Zo zie ik heel wat gezichten terug van bij Lierse. Aan Roger Smets en Paul Vets (de vader van Gianni) hou ik bijvoorbeeld mooie jeugdherinneringen over. Hen zie ik nu terug. Laat het nieuwe seizoen maar snel beginnen.”

Hoogtepunten van Jason Van Achteren in de Verenigde Staten.

Hoogtepunten van Jason Van Achteren in Ijsland.