Nieuws | 3 maart 2023

Mats Sterkens mogelijk niet meer in actie dit seizoen

Onze eerste doelman Mats Sterkens liep vorig weekend tegen KSK Tongeren een blessure op aan de linker ringvinger. Een kwetsuur die nu mogelijk de rest van zijn seizoen hypothekeert.

Ongelukkige fase

“Het gebeurde in de fase waarbij ik de bal loste. Ik kreeg de bal op een ongelukkige manier verkeerd op mijn vinger. Een fase die er wellicht vreemd uit zag, want dit was misschien wel één van de makkelijkere ballen die ik in mijn carrière al heb moeten pakken. Eerst voelde het aan alsof ik gewoon mijn vinger verstuikt had. Daarom heb ik de wedstrijd ook uitgespeeld. Maar toen ik mijn handschoen na de match uitdeed zag mijn vinger stevig blauw.”

Het resultaat is een gescheurde pees en gebroken bovenste vingerkootje. Hierdoor zal Mats 6 tot 8 weken aan de kant moeten blijven.

Dax & Diemas

“Enorm jammer dat dit nu gebeurt. Zowel voor de ploeg, die al met heel wat langdurig geblesseerden te kampen heeft (Elio Balbi, Seppe Kil, Iben Julien & Jason Van Achteren, red.) als voor mezelf. Want ik keek echt uit naar de wedstrijden die er nog zaten aan te komen. Nu is het aan Dax (Hufkens) en Diemas (Morreel) om de ploeg te helpen om op het goeie elan door te gaan. We trainen al een heel seizoen samen en als doelmannen we zijn een echt team. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat zij hun uiterste best zullen doen om onze netten schoon te houden. Ik zal alvast voor hen supporteren vanop de tribune.”

We wensen Mats alvast een spoedig herstel toe!