Nieuws | 5 februari 2022

Selectie SC Eendracht Aalst – K. Lyra-Lierse

Zondagmiddag staat de topwedstrijd tegen Eendracht Aalst op het programma. De wedstrijd start om 15u00 in het Pierre Cornelisstadion. Voor beide ploegen is het belang van deze wedstrijd in de laatste dagen sterk gegroeid. Huidig leider Hoogstraten liet eerder deze week weten geen licentie aan te vragen. En dus kan dit rechtstreekse duel belangrijk zijn in de strijd om rechtstreekse promotie naar 1e Nationale.

Het verschil tussen onze Pallieters en de Ajuinen bedraagt op dit moment drie punten. Belisia SV parkeerde zich daar vorig weekend tussen, maar zowel Lyra-Lierse als Eendracht Aalst hebben nog een wedstrijd tegoed. De wedstrijd van de Aalstenaars tegen Hades van vorig weekend werd uitgesteld wegens een aantal coronabesmettingen bij de Limburgers, en dus is deze wedstrijd pas de eerste in 2022 voor de gastheren.

De eerste confrontatie met Eendracht Aalst dit seizoen werd gewonnen met 3-1. De tandem Adesanya-Peffer was toen het gekende succesrecept op doelpunten, maar onze jongens legden die avond ook collectief een echte referentiewedstrijd op de mat. Een kunstje dat ze maar al te graag willen herhalen buitenshuis. Hopelijk opnieuw met de sterke vocale steun van onze meereizende supporters.

Selectie

T1 Bart De Roover selecteerde volgende spelers voor de trip naar Aalst: Maes, Sterkens, Julien, Balbi, Lambreghts, Weuts, De Wilde, Vets, Van Goylen, Kil, Smits, Nys, Schaessens, Struyf, Adesanya, Peffer.

Mathias Nys sluit dus opnieuw aan na zijn schorsingsdag. Ook Cyronn De Wilde, die vorige week in extremis voor de match tegen Houtvenne uitviel, zit opnieuw in de selectie.

Blessures & schorsingen

Gianni van den Buijs is misschien de opvallendste afwezige. Hij is geelgeschorst en dus zakken we af naar Aalst zonder onze centrale verdediger.

Brent Van den Abeele ondervindt last van de enkel en de lies en is onbeschikbaar voor deze wedstrijd.

Ticket & away day info

Tickets dienen vooraf online aangekocht te worden via de online ticketing van Eendracht Aalst. Zoals eerder gecommuniceerd, is er een verplichte combiregeling voor de bezoekende supporters. Alle bussen zijn inmiddels volzet en inschrijven voor deze verplaatsing is dus niet meer mogelijk.