Nieuws | 18 oktober 2022

Paul Vets aangesteld als nieuwe T2

Onze club heeft Paul Vets als nieuwe T2 voor ons eerste elftal (heren) aangesteld. Paul volgt hiermee Sven Verbruggen op, die vorige week te kennen gaf te stoppen in zijn functie als T2.

Paul Vets heeft al een lange carrière langs de zijlijn achter de rug. Meer dan 16 jaar lang was hij actief binnen de jeugdwerking van K. Lierse S.K. (die in 2018 na het faillissement mee in het verhaal van K. Lyra-Lierse stapte, n.v.d.r.). Zo trainde Paul bij de voormalige Sportkring bijna alle leeftijdscategorieën, van U6 t.e.m. beloften en was hij ook jeugdcoördinator. De voorbije seizoenen was hij actief in meerdere functies bij KFC De Kempen (als T1, als T2, als coach van het tweede elftal), waar hij de club mee van 2e provinciale tot in het nationale voetbal bracht.

Onze sportief manager Frank Coenen licht toe: “De beslissing van Sven om te stoppen in zijn functie als T2 vonden we enorm jammer. Maar we zijn tegelijkertijd zeer tevreden om met Paul Vets snel een waardige vervanger in huis te halen. Van zodra de vacature voor T2 beschikbaar kwam, zijn we op zoek gegaan naar een gepast profiel. Maar we zochten ook naar iemand die onmiddellijk beschikbaar was. Paul kent het klappen van de zweep in het voetbal en is op zowat alle niveaus actief geweest. Bovendien kent hij onze club zeer goed en kent hij quasi iedereen binnen onze technische staf en spelersgroep. Wat natuurlijk een extra pluspunt is wanneer iemand in de groep komt als het seizoen al volop bezig is.”

Wie de naam Vets leest, denkt natuurlijk meteen aan onze verdedigende middenvelder Gianni Vets. En dat is logisch, want Paul is de vader van Gianni.

Paul Vets: “Het is niet de eerste keer dat ik met één van mijn zonen samenwerk. Bij De Kempen zat ik in de technische staf toen mijn andere zoon Griffin (nu actief bij KFC Nijlen) in de A-kern zat. Lyra-Lierse heeft het trouwens correct aangepakt en eerst aan Gianni gevraagd om mij te mogen contacteren. Maar dat neemt niet weg dat ik natuurlijk vereerd ben dat de club aan mij dacht om de rol van T2 in te vullen. En het voelt bovendien ook aan als thuiskomen. Ik liep vorige week rond in Vremde en ik liep zeer veel bekende gezichten van vroeger bij het oude Lierse tegen het lijf. Ook veel spelers in de A-kern van Lyra-Lierse ken ik al van toen ze hun eerste voetbalpasjes zetten bij geel-zwart. Ik denk dan onder andere aan Jason Adesanya, Mathias Nys, Koen Weuts, Elio Balbi, enzovoort. Ik hoop alleszins met mijn ervaring een steentje te kunnen bijdragen aan de toekomstige successen van Lyra-Lierse. En met de sportieve ambities en de verhuis terug naar Lier liggen er nog enkele mooie uitdagingen in het verschiet!”

Afgelopen weekend nam Paul al mee plaats op de bank in de uitwedstrijd tegen KV Mechelen. Geen slechte binnenkomer, heet dat dan. We heten hem alvast van harte welkom en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie!