Nieuws | 17 oktober 2022

Lierse remontada in zot slotkwartier

Wie zich graag aan een voetbalgokje waagt en in de 70ste minuut zijn geld had gezet op een overwinning van Lyra-Lierse, had een bijzonder lucratief zaakje kunnen doen. Want het zag er toen allerminst naar uit dat de Pallieters een 2-0 achterstand nog zouden ombuigen naar een driepunter. Tot dan waren de technisch sterke en wendbare jonkies van KV Mechelen de betere ploeg.

Van bijna 0-1 naar 1-0

Vooral in de eerste helft lieten de Maneblussers onze Pallieters achter de bal lopen, onder aanvoering van Bilal Bafdili, de beste man op het veld.

Het eerste gevaar kwam van Jong KV: aflegger met het hoofd, vluchtschot over. Tien minuten later was Peffer heel dicht bij de openingstreffer, maar hij kon de harde en strakke voorzet van Lambreghts aan de tweede paal net niet goed beroeren met het hoofd. Een minuut later was het wel prijs aan de overkant, toen de scheidsrechter na een rommelige fase nogal vlot naar de strafschopstip wees. Bafdili zette de elfmeter koelbloedig om. Nys had de gelijkmaker aan de voet, toen hij na een snel gegeven vrijschop schuin voor doel opdook. Doelman Anell stond goed opgesteld en ranselde het schot uit de korte hoek.

Vijf minuten voor affluiten leek Jozeph Amuzu (broer van Anderlecht-speler Francis Amuzu) het lot van de Lierenaars te bezegelen, toen hij van net buiten de grote rechthoek een harde zwieper voorbij Sterkens knalde.

Struyf brengt hoop in bange momenten

Lyra-Lierse had een injectie aan snelheid, wendbaarheid en enthousiasme nodig: enter publiekslieveling Struyf. Meer speelminuten voor Speedy Jiri, dat ziet de burger graag!

Volant moest al slidend ingrijpen bij een Mechelse uitbraak, de bal ging gelukkig nog naast. Een knap schot van Schaessens draaide aan de verste paal nog weg. Even later schoot Peffer van dichtbij over, waar velen de aansluitingstreffer al als een feit zagen. Robberechts – die tegen Westerlo nog de held was met twee treffers – schoot naast. Ook Weuts was redder in nood door achterwaarts met het hoofd te ontzetten, een attente Sterkens kon de bal nog overtippen.

Sint-Gummarus, patroonheilige van de remontada’s

En dan, in de 72ste minuut, het doelpunt van de hoop, wanneer Peffers poging via de binnenkant van de paal voor de voeten van Vets kwam. Lyra-Lierse had meer jus in de benen dan de jonge Mechelaars en duwde op het gaspedaal, met de supporters die er vol gingen achter staan. Peffer miste op een haar aan de tweede paal, maar de immer onvoorspelbare Nys had nog een verrassing in petto, toen hij na samenspel met Peffer met een harde schuiver in de verste hoek trapte.

Even later leek Peffer toch prijs te treffen toen hij een voorzet van Schaessens naar de paal mikte, maar Annell was bij de pinken. De Lierse kop bleef de Pallieters naar voor sturen. Met succes. Kil nam een aflegger van Nys bal heerlijk in één tijd. Zijn draaiend schot ging via het zijnetje binnen, de Lierse kop was het delirium nabij. Na de wedstrijd gingen de KV jonkies verslagen op het gras zitten. Dit hadden ze niet verdiend. Des te groter was de euforie aan Lierse zijde. San Titar, San Titar, riep Rik De Saedeleer ooit uit in Mexico. Op deze processie hoogdag past het de patroonheilige van de stad Lier te aanroepen: Sint-Gummarus, Sint-Gummarus!

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Weuts, Volant, Lambreghts, Balbi (70′ Van Goylen), Vets, Schaessens, Kil (90′ Hendrickx), Nys, Peffer, Adesanya (46′ Struyf)

Jong KV Mechelen: Annell, Rottiers, Van Den Branden, Bohets, Asare, Mukauv, Soelle Soelle (78′ Van Campenhout), Bafdili(62 Servracnkx), Amuzu, Jacobs, Robberechts (70′ Malik)

Doelpunten: 24′ Bafdili (pen.) 1-0, 39′ Amuzu 2-0, 72′ Vets 2-1, 80′ Nys 2-2, 90′ Kil 2-3

Gele kaarten: 21′ Vets, 28′ Schaessens, 42′ Kil, 55′ Jacobs, 58′ Balbi, 76′ Mukau, 82′ Volant, 88′ Struyf, 90′ Asare

Scheidsrechter: Willem Huyghe

Video