Nieuws | 29 augustus 2023

Jason Van Achteren keert officieel terug in onze A-kern, Levi Antonissen als extra vierde doelman

Wie de voorbereiding van dichtbij volgde, zag in de bekerwedstrijd tegen Achel opnieuw een oude bekende op het wedstrijdblad staan. Jason Van Achteren, die vorig seizoen overkwam van Oxford Hemiksem maar door een aanslepende blessure niet in een officiële wedstrijd in actie kwam, sluit opnieuw officieel aan bij onze A-kern voor het seizoen 2023-2024.

Sportief manager Frank Coenen: “Nadat Jason vorig seizoen in alle rust terug fit wilde geraken, bleven we in contact met elkaar. Aangezien hij nog steeds aangesloten was bij onze club als speler, besloten we Jason in enkele oefenwedstrijden met de beloften opnieuw de kans te geven. En dit in alle discretie om te zien of Jason klaar was om opnieuw te spelen. Daar bleek al snel dat, ondanks zijn jaar zonder voetbal, hij nog steeds over de nodige kwaliteiten beschikt.”

“Normaal wilden we Jason Van Achteren geleidelijk aan integreren in de A-kern. Maar doordat we in de bekerwedstrijd tegen Achel al kampten met enkele geblesseerde spelers, werd zijn eerste selectie wat versneld. Ondertussen speelde hij ook de rest van de voorbereiding mee en heeft ook iedereen kunnen vaststellen dat een profiel als Jason Van Achteren een meerwaarde voor onze ploeg kan betekenen. We zijn dan ook tevreden om hem terug in de groep te kunnen nemen.”

Levi Antonissen vervoegt de kern als extra doelman

Naast Jason Van Achteren werd tevens de 18-jarige doelman Levi Antonissen aan de A-kern toegevoegd. Ook zijn naam stond in de bekerwedstrijd tegen Achel een eerste keer op de feuille, als derde doelman in afwezigheid van de geblesseerde Jarne Janssen. In de oefenwedstrijd tegen Union nam Antonissen eveneens plaats op de bank, gezien de blessure van eerste doelman Mats Sterkens.