Nieuws | 8 maart 2024

Voorbeschouwing Tempo Overijse – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekken onze Pallieters naar de Druivenstreek. Daar wacht de ontmoeting met Tempo Overijse. De aftrap in het Begijnhofstadion wordt gegeven om 20u00.

De rood-witten uit Overijse zijn verwikkeld in een strijd om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Van het groepje van vier onderaan de rangschikking (City Pirates, Londerzeel, Tempo Overijse & Lille United) kan aan het einde van het seizoen slechts één club zijn hachje redden. De drie laagstgeklasseerden zakken rechtstreeks en onherroepelijk naar de 3e Afdeling. Lille United heeft sinds zijn midweek inhaalwedstrijd tegen Rupel Boom (4-3), én met nog een extra wedstrijd in de hand, voorlopig de beste papieren. De Kempenaren wipten op woensdag nog over Tempo, waardoor het in Overijse vanaf nu door de 16e plekvan moetes‘ is.

Daar waar Lyra-Lierse en Tempo Overijse voor de winterstop nog in elkaars buurt kampeerden, wisten onze jongens sinds de komst van Tom Proost orde op zaken te stellen. En dat is nog zacht uitgedrukt. 27 op 27, en in Overijse kan er op jacht gegaan worden naar een 10e (!) overwinning op rij. Onze jongens zijn daardoor volop in de running voor een eindrondeticket en zijn door het verlies van Rupel Boom in Lille ook alleen leider in de 3e periode. Die goede flow zo lang mogelijk vasthouden, het enthousiaste voetbal blijven brengen en dan is er nog veel mogelijk dit seizoen. Maar eerst te beginnen met de verplaatsing naar de Brusselse Rand. Want in de heenwedstrijd toonde Tempo Overijse een best stevige ploeg te zijn, met in extremis een zure 2-2 gelijkmaker als gevolg. Wat was dat ook alweer met dat eitje uit de heenronde dat nog gepeld moest worden?

Away day info

Supporters van Lyra-Lierse kunnen zowel met eigen vervoer als met één van de bussen van onze supportersclubs afreizen naar Overijse. Tickets zijn ter plaatse aan te kopen. Alle info vind je hier.

Opgelet: aan het Begijnhofstadion van Tempo Overijse is geen parking voorzien. Supporters die met de eigen wagen rijden, kunnen in de buurt van het Begijnhofplein parkeren.

Teamnieuws

Mathias Nys, Jelle Somers en Youssef Boulaouali zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Overijse. Positieve selectieproblemen dus voor onze coach Tom Proost, die beroep kan doen op een bijna volledig fitte kern.

Stats