Nieuws | 14 april 2023

Voorbeschouwing KVC Lille United – K. Lyra-Lierse

Na een week rust is het, met nog 5 wedstrijden te gaan, tijd om de eindsprint in te zetten. Eerste afspraak op de agenda: Lille United away. De wedstrijd vindt plaats zaterdagavond met de aftrap om 20u00 in het fonkelnieuwe Heggestadion te Poederlee.

Lille United bekleedt momenteel de gedeelde 8ste plaats in het klassement, met 6 punten minder dan onze Pallieters. Dat toont meteen ook aan hoe aan de top van het klassement alles nog steeds op een zakdoek ligt. Lyra-Lierse, momenteel op plek 4, bevindt zich in het midden van die top 8, voor wie alles dit seizoen nog mogelijk is. Leider Hades staat 6 punten voor, Lille United staat er 6 achter.

Het is zonder al te veel plezier dat we nog even terugkeren naar begin november. Toen eindigde de heenwedstrijd tegen de Kempenaren op een gelijkspel. Met een 2-0 voorsprong diep in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar na het uitvallen van captain Elio Balbi werd de voorsprong in het slot alsnog uit handen gegeven, met een 2-2 gelijkspel als eindresultaat. Voor die halve Lilse remontada is een stevige revanchematch van onze jongens het enige juiste antwoord. Supporters nog 5 weken op post om de Pallieters naar voren te stuwen!

Teamnieuws

Gaetan Lambreghts ondervindt nog steeds hinder van een lichte verrekking die hij opliep in de uitwedstrijd bij Hades. Hij is twijfelachtig, net zoals Cyronn De Wilde die deze week door ziekte afwezig was. Ook Joppe Smits is nog steeds out.

Balbi, Kil, Sterkens & Schils zijn de langdurige geblesseerden en zijn eveneens niet inzetbaar in Lille.

Stats