Nieuws | 9 februari 2024

Voorbeschouwing KSK Tongeren – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekt Tom Proost met zijn jongens naar Tongeren. De Ambiorixstad is om 20u00 het toneel voor een duel tussen de nummers 13 en 9 in het klassement.

Bij de thuisploeg zit de mot er duidelijk in. De Eburonen draaiden aanvankelijk goed mee in de subtop en leken hun seizoen kleur te geven door mee zich in de debatten voor een eindrondeticket te gooien. De laatste vijf duels loopt het echter spaak. Een 0 op 15 is de bittere realiteit voor den SK, waar een gehavend Lyra-Lierse het in de heenwedstrijd flink lastig mee had (het werd toen 2-4 in het Luc De Rijckstadion, n.v.d.r.).

Op de koop toe werd deze winterstop ook nog eens Selim Cilt, met 7 doelpunten de Tongerse topschutter, weggekocht door reeksgenoot Houtvenne. Toch blijft het oppassen geblazen. Het puntenverlies van de voorbije weken bij de Limburgers situeerde zich vooral buitenshuis. En op de eigen Keiberg gingen dit seizoen o.a. leider Sporting Hasselt en Racing Mechelen al voor de bijl.

Een compleet tegenovergesteld beeld zien we bij onze Pallieters, die de verplaatsing maken met een 12 op 12 op zak. De collectieve prestatie van vorige week in Boom mocht er zijn en mits een nieuwe driepunter kan er misschien zelfs aansluiting gevonden worden bij de bovenste regionen. Een 15 op 15 is trouwens al geleden van september-oktober 2021, toen onze jongens op weg waren naar een periodetitel. Wij zeggen geen nee, moest dat scenario zich nog eens herhalen. Tijd om die puntenbalans buitenshuis dus ook wat op te vijzelen!

Info voor supporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen met eigen vervoer of met de bus van onze supportersclub Lier Gere Bij naar Tongeren rijden.

Opstappen kan in Café De Welkom in Heultje om 16u55, Parochiezaal Ter Voncke in Herenthout om 17u10 en Bar ‘t Kafaat in Lier om 17u30. Inschrijven kan bij Jeroen Van den Eynde (0474 36 47 80).

De inkom bedraagt 10 € en is gratis tot en met 15 jaar. Tickets kunnen zowel ter plaatse aangekocht worden als op voorhand online via de ticketshop van KSK Tongeren.

Teamnieuws

Elio Balbi ondervond opnieuw hinder en is niet beschikbaar. Ook derde doelman Jarne Janssen kampt met een blessure. Paco Van den Bogaert trainde opnieuw mee met de groep, maar komt vanavond met de beloften in actie.

Geen geschorsten aan Lierse zijde. Deckers, Balbi, Vets, Kil, Nys en Adesanya staan wel op één kaart van een schorsing. Youssef Boulaouali is nog out met een langdurige knieblessure.

Stats