Nieuws | 27 januari 2023

Voorbeschouwing KFC Turnhout – K. Lyra-Lierse

Het is nog maar net een maand geleden dat Lyra-Lierse en KFC Turnhout elkaar troffen in de heenronde. Maar de kalendermakers beslisten de terugronde iets anders in te delen en dus staan we zaterdagavond opnieuw oog in oog met de Binken. Het strijdtoneel is deze keer het Turnhoutse Stadsparkstadion, vandaag ook wel het Stabco Stadion genoemd.

Een korte flashback naar eind december dus: in een onderhoudende derby trokken onze Pallieters dankzij een doelpunt van Jordy Peffer het laken naar zich toe. Toch toonde Turnhout dat het een aardiger stukje kan meevoetballen dan hun voorlaatste plaats doet vermoeden. Het verdedigende compartiment blijft de achilleshiel van de blauw-witten. Na nieuwjaar slikten ze in 3 wedstrijden alweer 10 doelpunten.

Het uitje naar het Stadspark van Turnhout moet dus punten opleveren. Zeker als onze jongens willen blijven meedingen naar een plek die recht geeft op deelname aan de eindronde. De oogst na de winterstop oogt met 1 punt uit twee wedstrijden voorlopig nog te mager. En daar willen Bart De Roover en de zijnen dringend verandering in brengen. Hopelijk opnieuw met de volle steun van heel wat meereizende supporters uit Lier!

Supporters kunnen zowel met één van de bussen van onze supportersclubs als met de eigen wagen naar Turnhout afreizen. Lees zeker alle away day info voor deze uitwedstrijd.

Teamnieuws

Door de uitgestelde wedstrijd tegen Belisia (inhaaldatum wordt later nog gecommuniceerd) had onze kern een welgekomen weekendje vrij. Cyronn De Wilde viel reeds in in Hasselt, maar kreeg de voorbije weken de mogelijkheid om verder fit te geraken. Jordy Peffer, de laatste 2 weken buiten strijd wegens ziekte, kon de trainingen hervatten en is wellicht inzetbaar tegen Turnhout.

Joppe Smits, Elio Balbi & Iben Julien zijn de enige spelers die momenteel onbeschikbaar zijn wegens blessures. Elio Balbi revalideert verder van zijn operatie aan de knie, net zoals Iben Julien die met een langdurig meniscusletsel worstelt. Een echo wees uit dat Joppe Smits geen scheur opliep tegen Sporting Hasselt. Verdere screening moet de ernst van de blessure verduidelijken. Hierdoor is het nog niet zeker hoe lang Joppe niet inzetbaar zal zijn.

Stats