Nieuws | 22 september 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Tempo Overijse

Zaterdagavond ontvangen onze Pallieters promovendus Tempo Overijse in het Luc De Rijckstadion. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 20u00.

Tempo Overijse kan als nieuwkomer spreken van een geslaagde seizoensstart, met 6 punten uit de eerste 4 wedstrijden. Vorig weekend nog haalden ze stevig uit tegen leider KSK Tongeren. Het werd toen 5-0 op eigen veld. Verder blijft de ploeg uit de Druivenstreek ons relatief onbekend. Sinds de start van Lyra-Lierse in 2018, stonden onze club en Tempo Overijse namelijk nog nooit tegenover elkaar.

Makkelijk scoren lukte voor onze Koninklijke Lyra-Lierse voorlopig allerminst. Ondanks veel goede wil staat de teller na 4 wedstrijden op een schamele 3 punten en werd er slechts 2 keer de weg naar doel gevonden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Zeker met al die jeugd op de tribunes zaterdagavond.

Ploegenvoorstelling & benefiet BECAUSE we PLAY

Het wordt zeker de moeite om af te zakken naar het Luc De Rijckstadion. We stellen immers met veel trots onze jeugd-, dames- en Younitedploegen aan u voor.

Daarnaast is de benefiet BECAUSE we PLAY wedstrijdpartner voor de wedstrijd tegen Tempo Overijse. Vergeet dus zeker niet om uw bijdrage te leveren met een kleine aankoop, donatie of deelname aan onze tombola! Lees hier meer over BECAUSE we PLAY, de benefietactie waarmee we kinderen in een kwetsbare situatie toegang willen geven tot sport.

Teamnieuws

Geen wijzigingen in het lijstje van reeds geblesseerde spelers ten opzicht van vorige week. Sterkens, Nys, Kil, Balbi, Boulaouali, Kwateng en Van Achteren zijn nog steeds niet beschikbaar. Deze week namen Kil, Balbi en Boulaouali al wel opnieuw deel aan de trainingen, hetzij in beperkte vorm en intensiteit. De komende drie weken zullen zij nog niet wedstrijdfit bevonden worden door onze medische staf, maar kan hun trainingsritme wel opgeschroefd worden.

Tenslotte blesseerde Lennert Leemans zich vorige week in de wedstrijd tegen City Pirates aan de enkel (scheurtje in de ligamenten). Ook hij staat voorlopig aan de kant.

Stats