Nieuws | 1 december 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Rupel Boom FC

Zondagmiddag wil onze Koninklijke Lyra-Lierse een turbulente week doorspoelen. Dat moet gebeuren in een nieuwe streekderby, deze keer tegen Rupel Boom. De aftrap in het Luc De Rijckstadion wordt gegeven om 15u00.

Met Rupel Boom zijn er in de recente geschiedenis amper officiële duels uitgevochten. We kunnen hiervoor teruggaan naar het seizoen 2007-08, waarin het oude Lyra en Rupel Boom de reeks met elkaar deelden, en naar twee bekerwedstrijden tussen het oude Lierse en de Boomkes in 2010 en 2015. In die laatste bekermatch stonden aan Boomse zijde trouwens een jonge Mathias Nys en Seppe Kil in de basis. Voor meer statistieken moeten we al kijken naar de jaren ’90 en ’80 en de wedstrijden met Boom FC. Voor K. Lyra-Lierse is dit dus een eerste officieel treffen met de blauw-wit-zwarten.

De Steenbakkers zijn dit seizoen nieuw in de reeks nadat ze vorig seizoen degradeerden uit de hoogste nationale afdeling. Dat zorgde meteen voor een grote kuis in de spelerskern. 25 spelers uit, 19 spelers in. Daarbij ook Cyronn De Wilde, vorig jaar nog bij onze club in de rangen. Op succes sinds de sportieve vernieuwing is het in Boom nog wachten. Met een 12e plaats staat Rupel Boom onder de verwachtingen.

Op plaats 16 vinden we onze Lyra-Lierse, ook onder de verwachtingen, terug. Dat had deze week gevolgen voor Bart De Roover die niet langer hoofdtrainer is, en waardoor T2 Paul Vets tijdelijk de sportieve leiding overneemt. Voor de winterstop moeten er nog wat punten gesprokkeld worden, zodat er aansluiting met de middenmoot blijft. De manier waarop maakt even niet uit. Maar dat de wedstrijd van zondag een zespuntenmatch is, mag duidelijk zijn! Supporters allen op post!

Wedstrijdpartner

Onze wedstrijdpartner voor deze derby is onze hoofdsponsor Fietsen L’Avenir, tevens ook het oudste fietsenmerk van België!

Teamnieuws

Maxim Volant keert terug uit schorsing, nadat hij de derby tegen Racing Mechelen moest missen.

Joppe Smits hervatte de individuele trainingen, maar is nog niet wedstrijdfit. Jason Van Achteren kon deze week ook opnieuw trainen, maar de wedstrijd tegen Rupel Boom komt voor hem wellicht te vroeg.

Ook niet beschikbaar wegens langdurige blessures: Mathias Nys en Youssef Boulaouali.

Stats