Nieuws | 6 januari 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Racing Mechelen

Zondagmiddag hervatten we de competitie met de altijd vurige derby tegen Racing Mechelen. Meteen ook de laatste speeldag van de heenronde. De aftrap in het Luc De Rijckstadion staat gepland om 15u00.

De Maneblussers zijn als promovendus nieuw in de reeks, maar haalden deze zomer enkele versterkingen met ervaring in 2e (en hoger). Alles in het klassement ligt nog steeds kort bij elkaar. En Racing Mechelen zit op plaats 9 mee in dat ruime peloton, op slechts 3 punten afstand van onze Pallieters. Daarbij moet gezegd worden dat Racing nog 1 wedstrijd in de hand heeft: hun laatste partij in december tegen Belisia werd in extremis afgelast wegens de vrieskou.

In tegenstelling tot de laatst daterende derby tussen Lyra-Lierse en Racing (in 2019, n.v.d.r.), lopen er bij de groen-witten vandaag wél heel wat bekende gezichten rond. We noteren o.a. Kobe De Smet (ex-Lyra-Lierse), Nick Spaenhoven (ex-Lierse), Dries Ventose (ex-Lierse), Wout Kerckhofs (ex-Lierse jeugd), Sabri Hmouda (ex-Lierse jeugd) & Roy Mauro (ex-Lyra jeugd).

Last but not least is er ook een broederstrijd tussen Racingspits Kurt Weuts (ex-Lyra) en onze centrale verdediger Koen Weuts. Zij staan voor de eerste keer in hun lange voetbalcarrières tegenover elkaar in een rechtstreeks duel. Wij stellen daarom voor om zondag alvast om te dopen tot Weutskeskermis, om het oepsaLiers te zeggen.

Voor Lyra-Lierse zou een driepunter in eigen huis opnieuw een prima zaak betekenen, aansluitend bij de derbywinst tegen Turnhout voor de winterstop. Met enkele onderlinge duels in de hogere regionen van het klassement staat winst garant voor opnieuw een sprongetje naar boven en dat felbegeerde eindrondeticket.

Tickets voor supporters van Lyra-Lierse zijn op wedstrijddag verkrijgbaar aan de loketten. Voor supporters uit Mechelen geldt de buscombiregeling. Lees hier alle praktische en ticketinfo nog eens na.

Teamnieuws

De winterbreak gaf onze sportieve staf de tijd om enkele spelers te recupereren. Zo speelde o.a. Koen Weuts, die voor kerstmis herstelde van een scheur in de nier, afgelopen dinsdag mee in de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom. Cyronn De Wilde, Joppe Smits en Jason Adesanya bleven in de oefenpartij nog uit voorzorg aan de kant, maar zouden wel speelklaar geraken.

Elio Balbi, Iben Julien & Jason Van Achteren zijn nog steeds langdurig out en dus niet beschikbaar.

Stats

 

Wedstrijdpartner