Nieuws | 3 maart 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – R. Cappellen FC

Zaterdagavond staat er een absolute topaffiche op het programma in het Luc De Rijckstadion. We ontvangen dan Royal Cappellen FC. De wedstrijd start om 20u00.

Cappellen staat momenteel op de 2de plaats in het klassement. Vorig weekend verloren de mannen uit Noord-Antwerpen in eigen huis van Lebbeke (0-2). Hades Hasselt sprong zo meteen weer naar de eerste plek. Het blijft zo spannend aan de top van het klassement. Lyra-Lierse, momenteel op de 7de plaats, staat op ‘slechts’ 10 punten van leider Hades. Maar vooral een eindrondeticket halen is de primaire doelstelling voor onze coach Bart De Roover en zijn mannen. Daarvoor is misschien zelfs een 5e plek niet voldoende, nu Sporting Hasselt als eerste periodekampioen uit de top 5 is getuimeld. Een nieuwe overwinning is dus opnieuw een must om de laatste rechte lijn van de competitie in te gaan.

Een makkelijke opgave zal het in ieder geval niet worden. In de heenwedstrijd in het Jos Van Wellenstadion werd een evenwichtige partij alsnog met 2-0 in het voordeel van de rood-gelen beslecht. Bovendien won Cappellen steeds de recente duels met ploegen uit de bovenste tabelhelft. Een gewaarschuwd man is er 1+1 waard.

1+1 actie voor onze abonnees

Om onze Pallieters nog eens volop te steunen, lanceert onze club dan ook een 1+1 actie voor abonneehouders. Elke abonnee mag immers zaterdagavond iemand gratis mee naar binnen nemen om eens kennis te maken met de familiale en intense sfeer van een avondje Lyra-Lierse. Laten we met z’n allen nog eens 90 minuten vol achter onze jongens staan!

Teamnieuws

Joppe Smits trainde deze week opnieuw, maar is nog niet inzetbaar. Slechts nieuws kwam er deze week ook voor Mats Sterkens. Onze doelman moet 6 tot 8 weken aan de kant blijven met een vingerblessure. Hij vervoegt dus Seppe Kil, Elio Balbi en Iben Julien in het lijstje van langdurig afwezigen, en nadat ook Jason Van Achteren de club verliet door aanhoudend blessureleed.

Naast de geblesseerden moet Bart De Roover ook man-in-vorm van de laatste weken Jaric Schaessens missen wegens schorsing. Puzzelen geblazen dus voor onze technische staf. Hopelijk kunnen de supporters nog eens het verschil maken en mee een tweede opeenvolgende driepunter in eigen huis over de streep trekken!

Stats