Nieuws | 24 februari 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – KSK Tongeren

Na twee wedstrijden op verplaatsing volgt er nu een stevig tweeluik in eigen huis. De eerste tegenstander aanstaande zondag is KSK Tongeren. Op zaterdag 4 maart wacht R. Cappellen FC. Dat zijn respectievelijk de nummers 4 en 1 in het klassement. Het treffen met Tongeren vindt plaats zondagmiddag met aftrap om 15u00.

Dat de Eburonen een stugge ploeg vormen, hoeven we niemand meer te vertellen. In de heenronde gingen we met een vertimmerd elftal 2-0 onderuit in Limburg, ondanks veel goede wil van onze Pallieters. Tongeren mag zich tot op vandaag de sterkste thuisploeg noemen, maar op verplaatsing verloopt het voor de Tongenaren wisselvalliger. Ondanks de 5 plaatsen verschil in de rangschikking, bedraagt het verschil in punten met Lyra-Lierse maar 4 stuks. Winst zou het dus kloofje aanzienlijk kunnen dichten en zou, ondanks de magere oogst van de voorbije weken, opnieuw aansluiting betekenen met de subtop.

Teamnieuws

Na het duel van vorige week met City Pirates was het deze week vooral schade opmeten voor onze technische staf. Het grootste slachtoffer is Seppe Kil die 6 tot 8 maanden out is met een zwaar kruisbandletsel. Ook Jaric Schaessens verliet in Merksem geblesseerd aan het veld. Hij liep een lichte hersenschudding op en is nog onzeker voor de wedstrijd van zondag.

Verder zijn ook Elio Balbi, Joppe Smits & Iben Julien nog onbeschikbaar wegens blessures. Jiri Struyf liep vorig weekend tegen zijn derde gele kaart aan en komt tegen Tongeren niet in actie.

Stats