Nieuws | 12 januari 2024

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – K. Diegem Sport

Twee opeenvolgende thuiswedstrijden luiden 2024 in voor onze Koninklijke Lyra-Lierse. De eerste horde werd vorige zaterdag tegen Jong KV Mechelen genomen (2-0). Voor de tweede klus van het jaar wacht zaterdagavond Diegem Sport. Opnieuw een ploeg waar we iets tegen recht te zetten hebben.

Hoewel de Vlaams-Brabanders met een valse start (mede door een zware blessurelast) aan de competitie begonnen, werd er vooral in de tweede periode orde op zaken gesteld. Al sinds midden november is Diegem ongeslagen en wist het zich van de laatste plaats richting veiligere oorden te voetballen. Zo pakte Diegem in eigen huis vorige week nog de scalp van Racing Mechelen in een groen-wit onderonsje. Op plaats 12, drie punten boven onze Pallieters staan de Diegemnaren nu gerangschikt.

Een bonus van drie punten is ook exact wat er zaterdagavond op het spel staat. Laat de huidige positie van Diegem dus een goed mikpunt zijn voor de jongens van Tom Proost. Bij winst hijst Lyra-Lierse zich immers naast Diegem en kan de kloof met de ploegen onderin het klassement misschien wat verder uitgediept worden. De frisse moed en strijdlust waarmee onze jongens vorige week op het veld stapten, moet daarvoor de basis vormen. Supporters opnieuw op post voor een sfeervolle, Lierse voetbalavond!

Teamnieuws

Gianni Vets keert terug uit schorsing en komt opnieuw bij de kern. Jason Van Achteren, Koen Weuts, Charles Kwateng & Paco Van den Bogaert kwamen deze week niet in actie op training vanwege hun blessures.

Youssef Boulaouali is nog herstellende van zijn operatie van de knie.

Stats