Nieuws | 21 oktober 2022

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – K. Berchem Sport

De derby’s volgen elkaar in sneltempo op. Want zondagmiddag staat er alweer één op het programma, namelijk die tegen Koninklijk Berchem Sport. De wedstrijd start om 15u00 in het Luc De Rijckstadion.

Slechts 16 kilometer in vogelvlucht en 2 punten in het klassement. Dat is wat beide ploegen van elkaar scheidt. Ook voor de mannen van het Rooi is de seizoensstart tot nu toe een hobbelig parcours geweest. Na 5 wedstrijden zonder overwinning, pakten de Antwerpenaren vorige week op eigen veld nog eens de drie punten (tegen nieuwkomer Lille United). En die driepunter was al geleden van de openingsspeeldag tegen Lebbeke.

Lyra-Lierse heeft voor eigen publiek dan weer iets recht te zetten. De vorige thuiswedstrijd (van 2 weken geleden tegen Sporting Hasselt) mag dan wel doorgespoeld zijn door de last minute winner in Mechelen, toch is het tijd om neder te dalen vanop de wolk waarop iedereen vertoefde na de remontada Achter De Kazerne. Al lijkt de mindere seizoensstart met mondjesmaat te worden uitgevlakt. De 9 op 12 van de laatste 4 weken mag een goede reden zijn om met vertrouwen deze derby aan te vatten en stilaan te beginnen mikken op een top 5 plaats.

Een scenario zoals vorig weekend met een late winning-goal zien wij alvast zitten. Al mag het treffen met Berchem Sport van vorig seizoen zich ook herhalen. Onze Pallieters pakten toen de overwinning met stevige 3-0 cijfers. De beelden kan je hieronder nog eens bekijken.

Ticketinfo

Supporters van K. Lyra-Lierse kunnen op matchdag gewoon een ticket kopen aan de loketten. Deze zijn geopend vanaf anderhalf uur voor de aftrap. Onze ticketprijzen kan je hier terugvinden.

Voor de bezoekende fans uit Berchem geldt er een verplichte combiregeling. Supporters van Berchem Sport kunnen dus enkel met de bus (incl. ticket voor de match) afzakken naar het Luc De Rijckstadion en aan de bezoekerszijde zijn er geen losse tickets te koop.

Wedstrijdpartner

Stats

Video

De beelden van de 3-0 vorig seizoen in eigen huis tegen Berchem Sport. Peffer (2x) en Kil bezegelden toen het lot van de Antwerpenaren.