Nieuws | 31 maart 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Bocholt VV

Nummer 4 tegen nummer 6 uit de rangschikking. Dat is de stand van zaken voor aanvang van het duel met Bocholt VV, aanstaande zondag om 14u00 in het Luc De Rijckstadion. Met het competitieslot in aantocht een zogeheten “zespuntenmatch” voor beide ploegen, in de strijd om een eindrondeticket.

Met de komst van Bocholt krijgen we misschien wel één van de kwalitatievere kernen uit de reeks over de vloer. Dat bleek niet enkel uit de ontmoeting in oktober, maar ook uit de voorgaande jaargang waarin onze jongens het niet onder de markt hadden tegen de Noord-Limburgers. Bocholt wordt door kenners dan ook bij aanvang van elk seizoen in 2e Afdeling getipt als outsider voor de titel. Nochtans loopt ook dit seizoen voor de Bocholtenaren niet helemaal zoals gepland, met al te vaak vermijdbaar puntenverlies.

Dit seizoen wisten onze Pallieters tegen Bocholt, dankzij een knappe 1-3, de drie punten alvast mee naar Lier te brengen. Een zes op zes tegen een rechtstreekse concurrent voor de top 5 zou vijf speeldagen voor het einde een boost en comfortabele positie betekenen. Zeker met de verplaatsing van volgende week naar Lille United, die andere achtervolger, in het achterhoofd. Supporters op post om onze ploeg nog eens een stevig vocaal zetje te geven!

Teamnieuws

Positief nieuws kwam er alvast over Mathias Nys, die deze week de trainingen hervatte. Het is echter nog niet duidelijk of hij speelklaar geraakt voor zondag. Ook moest er na de uitwedstrijd bij Hades wat nieuwe averij vastgesteld worden. Joppe Smits en Gaetan Lambreghts dienden uit noodzaak gewisseld te worden in Hasselt. Ook Cyronn De Wilde ondervond deze week hinder. Alle drie voorgenoemden zijn daarom onzeker voor zondag.

Bij de langdurig geblesseerden noteren we nog steeds Mats Sterkens, Elio Balbi, Seppe Kil & Iben Julien. Mathias Schils wordt voorlopig aan dit rijtje toegevoegd nadat er eerder deze week meer duidelijkheid kwam over de blessure die hij in Berchem opliep.

Stats