Nieuws | 20 januari 2023

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Belisia SV

Zaterdagavond komt met Belisia SV het nummer twee uit de rangschikking langs in het Luc De Rijckstadion. Aftrappen doen we (eindelijk) nog eens op het gebruikelijke 20u00.

Dat een wedstrijd tegen de Bilzenaren geen walk in the park wordt, weet iedereen die Lyra-Lierse op de voet volgt. Morgenavond treffen beide clubs elkaar immers voor de vierde keer op een jaar tijd. De kalendermakers planden de return tegen Belisia immers kort na de winterstop, nadat de heenwedstrijd in december nog gespeeld werd. En ook in de eindronde van vorig seizoen kwamen Lyra-Lierse en Belisia elkaar tegen.

Een korte flashback naar vorige maand dus. Toen was een 2-2 in Bilzen een correcte uitslag na een enorm beklijvende partij. Sindsdien wisten de Limburgers echter wat afstand te nemen van onze Pallieters. Belisia behaalde na nieuwjaar een 9 op 9 en slikte daarbij zelfs geen enkel doelpunt. Een tweede plaats, op 1 punt van leider Hades, werd het logische gevolg.

Naar een dergelijk reeksje zijn onze jongens al het hele seizoen op zoek. De nodige pech, blessures, schorsingen en soms ook scherpte voor doel hebben de zoektocht naar een constante niet makkelijker gemaakt. Toch zou een driepunter tegen Belisia een fameuze opsteker zijn. Winnen, en terug opschuiven richting die top 5, daar gaan we zaterdag met z’n allen nog eens alles voor doen!

Teamnieuws

Onze coach Bart De Roover zal in ieder geval minder puzzelwerk hebben dan vorige week. Koen Weuts & captain Gaetan Lambreghts keren terug uit schorsing. Topschutter Jordy Peffer is nog onzeker. Hij miste wegens ziekte de match tegen Sporting Hasselt en kon deze week nog niet trainen. Voorlopig is het een vraagteken of Peffer speelklaar geraakt voor het duel met Belisia. Opvallend: ook in de heenwedstrijd tegen Belisia moest Jordy na een week ziekte noodgedwongen op de bank starten.

Wellicht wordt de wedstrijdkern aangevuld met nog enkele spelers uit het beloftenelftal dat vanavond in actie komt tegen Cappellen. Bent Reijniers en Paco Van Den Bogaert zijn de spelers die mogelijks aansluiten.

Elio Balbi & Iben Julien zijn nog steeds langdurig out. Joppe Smits liep vorige week in Hasselt opnieuw een blessure op. Verder onderzoek, dat vandaag op de agenda stond, moet meer duidelijkheid brengen over de ernst van de blessure.

Stats