Nieuws | 18 november 2022

Voorbeschouwing K. Lyra-Lierse – Beerschot VA U23

Zondagmiddag ontvangt Lyra-Lierse de U23 van Beerschot in het eigen Luc De Rijckstadion. De aftrap van deze streekderby staat gepland om 15u00.

Het is de tweede keer dit seizoen dat onze Pallieters het opnemen tegen het beloftenelftal van een profclub. Eerder was er al de derby tegen Jong KV Mechelen die we in extremis over de streep trokken. Deze keer nemen we het dus op tegen de beloften van Challenger Pro League club Beerschot. In tegenstelling tot hun leeftijdsgenoten uit Mechelen loopt het voor de Antwerpenaren minder vlot. Na 11 speeldagen bevinden ze zich op een gedeelde laatste plaats, samen met stadsgenoot City Pirates. De jonge ratten verloren overigens hun laatste 4 wedstrijden.

Lyra-Lierse kon vorig weekend weer aanknopen met de overwinning en zorgde er zo voor dat de kloof met de top van het klassement niet verder uitgediept werd. In tegenstelling zelfs, leider Sporting Hasselt verloor haar voorbije 2 wedstrijden en ook Jong KV en Cappellen gingen de boot in. De volledige top 8 staat zo opnieuw op een zakdoek, met slechts 6 punten verschil.

Een nieuwe overwinning zou een flinke stap in de goede richting betekenen. De nummers 2 en 3, Belisia en Jong KV, nemen het immers tegen elkaar op. Alsook nummers 4 en 5, Cappellen en Tongeren. Supporters op post!

Stats