Nieuws | 14 oktober 2022

Voorbeschouwing Jong KV Mechelen – K. Lyra-Lierse

Zondagmiddag staat de derby tussen Jong KV Mechelen en Lyra-Lierse op het menu. De wedstrijd op deze Sint-Gummaruszondag wordt gespeeld in het AFAS Stadion Achter de Kazerne met de aftrap om 15u00. Zoals eerder werd gecommuniceerd, geldt er een verplichte buscombiregeling voor supporters uit Lier. Op eigen initiatief en met de wagen naar de wedstrijd afzakken is dus niet mogelijk. Ter plaatse blijven de loketten op matchdag eveneens gesloten voor zowel thuis- als bezoekende supporters. Wie zich last minute nog wil inschrijven voor deze busverplaatsing, kan hier alle info vinden.

Hoewel de meningen over de integratie van de beloftenteams in het amateurvoetbal sterk verdeeld zijn, begonnen de jonge Kakkers sterk aan het seizoen. Momenteel bekleden ze de 3e plaats in het klassement, en staan ze op slechts 2 punten van leider Cappellen. Opletten geblazen dus. Want bij de kern van geel-rood loopt heel wat aanvallend jong talent, waaronder ook enkele (ex-)jeugdinternationals, rond. Getuige ook de 15 doelpunten in 6 wedstrijden die Jong KV wist te maken. Daarmee treffen we de meest productieve ploeg uit de reeks.

Onze Pallieters konden vorig weekend tegen Sporting Hasselt geen vervolg breien aan hun 6 op 6. Voorlopig kamperen we daardoor op de 9e plek in het klassement met 7 punten uit 6 wedstrijden. Dat is maar net in de linkerkolom. Een nieuwe wederopstanding dringt zich dus op. Laat de dag van onze stadspatroon daarvoor het ideale moment zijn. Want ook al zijn het “maar” beloften, voor elke rechtgeaarde Lierenaar geldt er maar één ding wanneer de tegenstander een club uit Mechelen is: winnen. Met het mes tussen de tanden naar ginder dus!