Nieuws | 10 februari 2023

Voorbeschouwing FC Lebbeke – K. Lyra-Lierse

Zaterdagavond trekken onze Pallieters naar Oost-Vlaanderen voor de wedstrijd op het veld van FC Lebbeke. De aftrap wordt gegeven om 20u00 in de Koning Albert I-straat 124 in Lebbeke.

De ploeg uit de Denderstreek staat op de 15e plaats in het klassement en legde voorlopig een wisselvallig parcours. Stilaan wordt er in Lebbeke overgegaan op overlevingsmodus, in de hoop een verlengd verblijf in 2e Afdeling te kunnen afdwingen. Vorig weekend nog bijvoorbeeld behaalden ze een 2-3 overwinning op het veld van SK Londerzeel. In de heenwedstrijd tegen ons Lyra-Lierse bleken de Oost-Vlamingen best een stugge ploeg te zijn. Pas na 77 minuten kon Nys toen de code kraken om zo Lyra-Lierse de drie punten te schenken.

Aan Lierse kant moet de trip naar Lebbeke voor een nieuwe relance zorgen. Blessureleed, ziekte en goede prestaties die niet altijd beloond werden zorgden tot nu toe voor een 7de plek in het klassement. Dat kan (en verdiende vooral) beter, gezien het wedstrijdverloop in de laatste weken. Met nog 13 wedstrijden te spelen blijft er echter veel mogelijk. Zeker met enkele rechtstreekse duels met concurrenten voor een eindrondeticket in het verschiet.

Teamnieuws

We noteren slechts twee wijzigingen ten opzichte van de midweek inhaalwedstrijd tegen Belisia. Jordy Peffer komt terug uit schorsing en is er opnieuw bij. Cyronn De Wilde pakte dan weer zijn derde geel afgelopen woensdag. Hij is dus geschorst.

Dax Hufkens en Paco Van den Bogaert spelen vanavond mee met de beloften, maar reizen morgen ook mee af naar Lebbeke.

Geen wijzigingen bij de geblesseerden. Elio Balbi, Iben Julien & Joppe Smits zijn nog steeds buiten strijd. Ook Brent Hendrickx en Bent Reijniers kampen nog met lichte blessures en zijn niet inzetbaar.

Stats