Nieuws | 15 september 2023

Voorbeschouwing City Pirates – K. Lyra-Lierse

Een korte, maar steeds sfeervolle, trip naar Merksem nu zaterdagavond. City Pirates – Lyra-Lierse op speeldag 4 wordt om 20u00 afgetrapt in het Jef Mermansstadion.

Het vijfde opeenvolgende seizoen deelt onze club ondertussen al dezelfde reeks met de stadspiraten, het afgelaste coronaseizoen even meegerekend. In de voorbije drie verplaatsingen naar Antwerpen werd er slechts 1 keer gewonnen: op zaterdag 9 oktober 2021. 0-2 werd het toen met dank aan doelpunten van Mathias Nys en Gianni Vets.

Net zoals Lyra-Lierse kende City Pirates een valse start bij aanvang van de competitie. In de 0 op 6 tegen Wezel en Tongeren slikten de Antwerpenaren telkens 4 doelpunten. Voor de midweek inhaalwedstrijd trokken ze woensdagavond naar Racing Mechelen, maar daar kaapten ze (onverwacht?) met een 2-3 overwinning de drie punten weg. Een opsteker voor ex-Lyra-Liersespelers Ilias Cloetens en de broers El Mokadem die momenteel in het shirt van geel-blauw hun speelminuten maken. City Pirates hijst zich zo naast Lyra-Lierse in het klassement.

Onze jongens willen absoluut het goede gevoel van de winst tegen Hades vasthouden. De steeds talrijke supporters uit Lier nu een 6 op 6 schenken, zou de competitiestart alvast stevig opfleuren.

Info voor supporters

Supporters kunnen met eigen vervoer afzakken naar Merksem met eigen vervoer. Geen zin om parkeerplek te zoeken in de buurt? Dan bieden de bussen van onze supportersclubs een zeer waardig alternatief. Aarzel dus niet en schrijf je in bij één van onze supportersclubs voor deze verplaatsing.

De bezoekersingang bevindt zich in de Terlindenhofstraat. Meteen ook de dichtst bijzijnde stadioningang bij café Den Anne. De uitgelezen pleisterplek voor de meereizende Lierenaar (en de lokale Merksemse bevolking). Ambiance voor en na de match verzekerd!

Tickets kunnen ter plaatse aangekocht worden.

Teamnieuws

Mats Sterkens, Mathias Nys, Seppe Kil, Elio Balbi en Youssef Boulaouali zijn nog steeds out. Ook in het duel met Hades van vorige week werd er averij opgelopen. Zowel Jason Van Achteren als Charles Kwateng liepen een spierscheur op. Allebei zullen ze minstens een maand aan de kant staan.

Stats

Retro

De laatste keer dat we gingen winnen in het Jef Mermansstadion dateert van 9 oktober 2021. Herbekijk hier de doelpunten van Nys en Vets.