Wedstrijdverslag | 11 september 2023

Pallieters knokken tot het einde en belonen zichzelf met de eerste driepunter

19:00        Epifanie van de ooievaars

De vele deelnemers aan het meer dan geslaagde tapasbuffet zien in de lucht een vlucht ooievaars cirkelen en landen op de lichtpalen. Zouden ze gestuurd zijn door de voetbalgoden om de geboorte van de eerste overwinning aan te kondigen? Het was het gespreksonderwerp aan de rijk gevulde tafels. We gaan winnen vandaag!

20:32         Exit Vanachteren

Van Achteren, de beste Lierenaar tot dusver in de wedstrijd, draait zich in de middenstrook vrij van zijn tegenstander en wil tegen de bal trappen, maar gaat plots neer. Meteen trapte een sportieve Hasselaar de bal buiten, de ernst van de situatie beseffend. Het was het einde van de wedstrijd voor Jason. Weer een dosis creativiteit buiten het veld, het zou de opgave enkel zwaarder maken.

21:09         Antonissen redt

Na een wat saaie, gesloten eerste helft met vooral aan Lierse zijde een handvol halve kansen, breekt de wedstrijd langzaam open. Vets onderschept een bal en trapt in de vlucht nipt over een halflege kooi. Hades reageert met een lage, harde schuiver die naar de verste hoek gaat. Antonissen duikt als een panter naar de bal, moet lossen, maar kan in een ultieme reflex nog klemmen voor een aanstormende aanvaller. Knap keeperswerk van de youngster!

21:11         Antonissen bis

Antonissen haalt met een zweefsprong een afstandschot uit de winkelhaak.

21:20          ‘t is ni woar hé!

Het wordt plots heel stil in het stadion, wanneer Bertjens een flankvoorzet knap overhoeks binnenkopt. Een donkergrauw scenario lijkt zich te voltrekken. Spelers en supporters lijken even van de kaart.

21:40          Yes!

Na een moeilijke 5 minuten herpakken de Pallieters zich. en trekken naar voor, gestuwd door de kop achter de goal. Heel veel goede wil, maar de laatste pass ontbreekt. In de 85ste minuut laait de hoop weer op, wanneer Weuts zich achter een vrije schop net voor de grote rechthoek kan zetten. Een kolfje naar de hand voor linkspoot Koen. Hij draait de bal rond de muur in de linkerhoek. Yes!

21:45          Jaaaaaaaaa!!!

Spelers en supporters willen nu meer. Ook op de zittribune slaat de vlam in de pan. Lyra-Lierse bijft beuken, maar Hades plooit niet. Weer eens een hoekschop. Komaan!!!, schreeuwen de fans. De hoekschop van specialist Deckers is strak en gemeten. In de 16 meter veert Teunen hoog op en steekt alles wat hij nog van energie over heeft in zijn kopbal. Die gaat tegen de binnenkant van de paal… en binnen! Delirium in het stadion! De spelers lopen naar de spionkop en sluiten hun fans in de armen, op de tribunes valt men elkaar in de armen.

Onder hen ook Paul Mehuys en zijn vrouw Annemarie. Ze hebben deze morgen hun vader en schoonvader Daniel Mehuys begraven, de jarenlange clubarts van K. Lyra TSV. Daniel, deze drie punten zijn voor jou!

22:00            Tsjikiboemba!

Oe, allez, allez, allez. Tsjikitsjikiboemba! Van 22 april was het geleden dat spelers en fans nog eens samen konden vieren. Wat deed dit ongelooflijk veel deugd.

16/09/2023  Bloed, zweet en tranen

Zaterdag in Merksem verwachten we meer van hetzelfde: knokken tot de laatste snik. De supporters zorgen dan wel weer voor de laatste procenten.

 

K. Lyra-Lierse: Antonissen, Weuts (C), Volant, Deckers, Reijniers (66′ Kwateng, ’89 Smits), Vets, Schils, Teunen, Vanachteren (32′ Muyldermans), Adesanya, Peffer

RC Hades: Gijbels, Claes (C), Bertjens, Mombaerts, Bongiorno, Celen (79′ Leyssens), Jaquemyn, Kessels (87′ Coenen), Vanratingen, Elens, Caubergs (60′ Wevers)

Doelpunten: 65′ Bertjens 0-1, 85′ Weuts 1-1, 90′ Teunen 2-1

Geel: /

Scheidsrechter: Jan Krieken