Nieuws | 22 maart 2024

Voorbeschouwing Bocholt VV – K. Lyra-Lierse

De noordelijke uithoek van Limburg is zaterdagavond de bestemming voor onze Koninklijke Lyra-Lierse. In de Axor Arena, hiervoor ook gekend als het Damburgstadion, geven onze Pallieters partij aan de Black Wolves van eeuweling Bocholt VV.

De Bocholtse Wolven zijn dezer dagen een gewond dier. En dat mag je letterlijk nemen. Met een hele batterij aan basisspelers in de lappenmand, maken de Limburgers mee wat Lyra-Lierse eind vorig en begin dit seizoen overkwam. Nochtans leek er eind januari geen vuiltje aan de lucht voor zwart-wit. Bocholt breide gewoon een verlengstuk aan de sterke reeks die al sinds oktober duurde en waarin het maar liefst 11 van zijn 16 wedstrijden won. Het zorgde op dat moment voor een derde plek in de rangschikking, in het kielzog van provinciegenoten Sporting Hasselt en Belisia. Maar in de eerste wedstrijd van februari, uit bij Racing Mechelen, begon de miserie. Sterkhouders Brulmans en Noviello moesten noodgedwongen met blessures naar de kant en sindsdien moest de Bocholtse technische staf continu puzzelen. Getuige de “noodploeg” waarmee Bocholt vorige week nog moest aantreden tegen Belisia.

Ondertussen hebben onze jongens de derde plaats ingenomen. Daar staan ze ook stevig met 5 punten voorsprong op eerste achtervolger Houtvenne. Toch zal de verplaatsing naar Noord-Limburg de nodige focus vereisen. De Bocholtenaren kwamen dan wel gehavend aan de aftrap in Bilzen, ze verweerden zich uiterst kranig met een jong elftal. Kersvers leider Belisia had tot diep in de tweede helft nodig om een achterstand om te buigen en Bocholt over de knie te leggen.

De 3-0 uithaal tegen Sporting Hasselt afgelopen zondag was dan wel om duimen en vingers van af te likken, in het voetbal ben je maar zo goed als je laatste wedstrijd. En wetende dat een ploeg als Sporting Hasselt dit seizoen ook in de Axor Arena voor de bijl ging, dan blijft de verre trip naar Bocholt altijd verraderlijk. Alles op alles dus om de huidige winstreeks verder te laten duren!

Info voor meereizende supporters

Onze supporters kunnen zowel met de bus (Lier Gere Bij, bijna uitverkocht!) als met de eigen wagen naar Bocholt rijden.

Ter plaatse kunnen supporters uit Lier plaatsnemen onder de staantribune. Tickets zijn ter plaatse aan te kopen en kosten 10 EUR. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang.

Teamnieuws

Tom Proost moet het in Bocholt doen zonder Jason Adesanya. Onze spits liep afgelopen zondag in de partij tegen Hasselt tegen een derde geel karton van het seizoen aan en is geschorst.

Verder vallen er weinig wijzigingen te noteren: Mathias Nys en Cel Teunen zijn nog steeds out. Wellicht zullen beide spelers na Pasen, voor de wedstrijden tegen Berchem of Hades, gerecupereerd kunnen worden. Ook Joppe Smits is nog out. Jarne Janssen trainde wel opnieuw mee met de groep. Youssef Boulaouali revalideert nog steeds verder.

Stats