Nieuws | 11 mei 2023

Voorbeschouwing Beerschot U23 – K. Lyra-Lierse

Do or die op vrijdagavond voor onze jongens op het Kiel. Daar wacht de ontmoeting met rode lantaarn Beerschot op de (voor Lyra-Lierse vervroegde) laatste speeldag.

De scenario’s zijn ondertussen gekend. Lyra-Lierse maakt nog een grote kans op de eindronde, maar dan moet er wel gewonnen worden van de paars-witte beloftenploeg. En dat is vooralsnog geen simpele opdracht. De jonge Ratten toonden dit seizoen vele gezichten, vaak dankzij de rotatie in spelerskern waarbij de bankzitters van het A-elftal uit de Challenger Pro League speelminuten in 2e Nationale mochten vergaren. Zo pakte Beerschot vorige week nog de volle buit bij Berchem Sport met enkele bekende namen tussen de lijnen.

Hoe de tegenstander voor de dag komt, verandert de doelstelling van onze jongens echter niet. Op het Kiel 3 punten pakken zou een mooie afsluiter van de reguliere competitie betekenen. Na een klein rampseizoen op vlak van blessures, maar ook bij momenten te veel wisselvalligheid in de prestaties, zou het behalen van een eindrondeticket een mooie remonte zijn. Zeker als je weet dat onze ploeg in februari nog op plek 10 stond.

De twee laatste wedstrijden gingen de mist in. Tijd om die gedachte te klasseren. Laten we in schoonheid eindigen. Supporters, nog eens (minstens) één keer dit seizoen met z’n allen achter onze ploeg!

Info voor supporters

Supporters van Lyra-Lierse kunnen naar het Kiel afzakken met de bus van SC Lier Gere Bij en SV Lierse Leeuwen.

Ook met eigen vervoer kan er naar Antwerpen afgereisd worden. Supporters van Lyra-Lierse kunnen parkeren aan het bezoekersvak (ingang via de Julius de Geyterstraat, 2610 Antwerpen) of betalend parkeren in de buurt.

Teamnieuws

Weinig wijzigingen ten opzichte van het duel met Diegem vorige week. Maxim Volant keert terug uit schorsing. Mathias Nys blijft onzeker voor de match van vrijdag.

Elio Balbi, Seppe Kil & Mathias Schils zijn langdurig afwezig.

Stats